18 sep 2014 21:19

23 jan 2015 15:50

Linda och Günther är med på Matfesten

Sista söndagen i september bjuder 162 matföretag i Västra Götaland in till Matfest. En Matfest för närproducerat och Lilla Spännefalla utanför Tibro fick frågan att medverka på matfestkartan.
– Vi tackade ja förstås! Det är första gången det arrangeras så det här blir spännande.

Lilla Spännefallas kött- och korvproduktion som ägs av Linda och Günther Samuelsson har på kort tid gjort sig ett namn och fått en stor uppmärksamhet på riksplanet.

Man kammar hem medalj efter medalj på de stora mattävlingarna för närproducerat mat. Nyligen guld, två silver och brons på Eldrimners prisutdelning i Växjö i Öppna SM för Mathantverk 2014.

Guldmedaljen fick Linda och Günther för en lufttorkad korv kallad ”Bondens salami”. Den kommer förstås att finnas i kyldisken i Spännefalla på söndag den 28 september.

– Vi ska sätta upp en väghänvisning vid infartsvägen till vår långa allé så att folk hittar hit, säger Linda och visar upp den speciella Matfestskylten.

För den som är nyfiken på vilka olika vägrutter det finns att köra den 28 september hänvisar Linda till den särskilda Matfestkartan.

På denna finns de 162 matföretagen beskrivna med både bild och en siffra och Lilla Spännefalla har fått nummer 84.

– Jag hoppas att de som besöker möbeldagarna också har lust att besöka oss.

Denna lördag medverkar Lilla Spännefalla på Bondens Marknad i Karlsborg.

Till Bondens Dag den 20 september tar de med sig egentillverkad korv gjord på kött och kryddor. Vildsvinskorv, lammkorv med purjolök, olika förädlade köttprodukter och köttdetaljer från exempelvis lamm.

– Och givetvis vår guldbelönade salami!

Lilla Spännefallas kött- och korvproduktion som ägs av Linda och Günther Samuelsson har på kort tid gjort sig ett namn och fått en stor uppmärksamhet på riksplanet.

Man kammar hem medalj efter medalj på de stora mattävlingarna för närproducerat mat. Nyligen guld, två silver och brons på Eldrimners prisutdelning i Växjö i Öppna SM för Mathantverk 2014.

Guldmedaljen fick Linda och Günther för en lufttorkad korv kallad ”Bondens salami”. Den kommer förstås att finnas i kyldisken i Spännefalla på söndag den 28 september.

– Vi ska sätta upp en väghänvisning vid infartsvägen till vår långa allé så att folk hittar hit, säger Linda och visar upp den speciella Matfestskylten.

För den som är nyfiken på vilka olika vägrutter det finns att köra den 28 september hänvisar Linda till den särskilda Matfestkartan.

På denna finns de 162 matföretagen beskrivna med både bild och en siffra och Lilla Spännefalla har fått nummer 84.

– Jag hoppas att de som besöker möbeldagarna också har lust att besöka oss.

Denna lördag medverkar Lilla Spännefalla på Bondens Marknad i Karlsborg.

Till Bondens Dag den 20 september tar de med sig egentillverkad korv gjord på kött och kryddor. Vildsvinskorv, lammkorv med purjolök, olika förädlade köttprodukter och köttdetaljer från exempelvis lamm.

– Och givetvis vår guldbelönade salami!

  • Anita Enocksson