28 sep 2014 20:01

23 jan 2015 15:51

Foto: Robert Löfgren

Möbelfesten i Tibro

Under den gångna helgen hade Tibro sina möbeldagar. Det är fabriks- och butiksförsäljning på de flesta av stadens möbel- och inredningsföretag. Det var även öppet hus på inredningscentrum Inredia och Folkuniversitetets hantverkscentrum visade sina verkstäder.

Minst ett 30-tal företag fanns tillgängliga för besök och rundturer under helgen. Fabriksförsäljningen av designmöbler hade verkliga fyndpriser denna helg.

Under lördagen hade Offecct sin populära möbelauktion där pengarna går oavkortat till ECONEFs barnby i Tanzania som Offecct är involverat i.

Intressanta ställen

Det fanns många intressanta ställen att besöka men en pratstund med den legendariske möbeldesignern Lars-Olof Forsling (tidigare Johansson) gav verkligen mersmak. Han designade Tibros version av Arne Jacobssens ”ägg” första gången 1965. Han jobbade då på Vards Ateljér.

Av en händelse hittades resterna av två fåtöljer i ett hönshus många år senare och Stig Lagerin på Tidebergs hantverkshus fick i uppdrag att ställa tillbaka stolarna i ursprungligt skick. Lars Olof är fyllda 75 år men är fortfarande aktiv och mycket intresserad av dagens produkter. Han har många historier att berätta om sina 50 år i möbelbranschen.

– Arne Jacobsen var först med sitt ägg designat 1958 men hans fåtölj var inte speciellt bekväm att sitta i. Alla möbler som lämnade Vards ateljéer utstrålade både elegans och komfort. Lars-Olof har mycket att berätta från sitt liv i möbelbranschen.

Möbeldagarna är ett unikt evenemang i Sverige inom möbel- och inredningsbranschen. Tibros långa tradition som centrum för möbeltillverkning blir under sista helgen i september en självklarhet för alla som är intresserade av möbeldesign att besöka.

Minst ett 30-tal företag fanns tillgängliga för besök och rundturer under helgen. Fabriksförsäljningen av designmöbler hade verkliga fyndpriser denna helg.

Under lördagen hade Offecct sin populära möbelauktion där pengarna går oavkortat till ECONEFs barnby i Tanzania som Offecct är involverat i.

Intressanta ställen

Det fanns många intressanta ställen att besöka men en pratstund med den legendariske möbeldesignern Lars-Olof Forsling (tidigare Johansson) gav verkligen mersmak. Han designade Tibros version av Arne Jacobssens ”ägg” första gången 1965. Han jobbade då på Vards Ateljér.

Av en händelse hittades resterna av två fåtöljer i ett hönshus många år senare och Stig Lagerin på Tidebergs hantverkshus fick i uppdrag att ställa tillbaka stolarna i ursprungligt skick. Lars Olof är fyllda 75 år men är fortfarande aktiv och mycket intresserad av dagens produkter. Han har många historier att berätta om sina 50 år i möbelbranschen.

– Arne Jacobsen var först med sitt ägg designat 1958 men hans fåtölj var inte speciellt bekväm att sitta i. Alla möbler som lämnade Vards ateljéer utstrålade både elegans och komfort. Lars-Olof har mycket att berätta från sitt liv i möbelbranschen.

Möbeldagarna är ett unikt evenemang i Sverige inom möbel- och inredningsbranschen. Tibros långa tradition som centrum för möbeltillverkning blir under sista helgen i september en självklarhet för alla som är intresserade av möbeldesign att besöka.

  • Robert Löfgren