11 okt 2014 20:00

23 jan 2015 15:52

Handeln satsar på kvällsöppet

TIBRO: Premiär under ljusvandringen

Ljus. Det är temat under premiären på Tibrotorsdag. Då håller ett 15-tal butiker kvällsöppet.

Under ljusvandringen förra året hade några butiker i Tibro kvällsöppet. Det slog väl ut.

– Jag har inget antal besökare. Men min egen butik hade öppet och det var fullt. Det kom kunder som jag inte ser i vanliga fall. Jag hörde från bokhandeln som också var nöjd. Dit kom också många kunder som inte kommer i vanliga fall.

Det sporrade till den här satsningen.

– Vi skulle hitta på något nytt, ha lite aktiviteter i Tibro. Vi tänker framåt. Jag tror det är viktigt att vi småkommuner inte bara är en sovstad, vi ska leva och växa vi också, säger Anna-Karin Johansson, ordförande i Tibro handel.

Premiär för Tibrotorsdag

I samband med ljusvandringen i år, den 16 oktober, blir det premiär för Tibrotorsdag. Ett 15-tal butiker är med och har kvällsöppet. En tanke är att locka dem som svårt att hinna handla under ordinarie öppettider.

– Det är många som inte jobbar i Tibro men som bor här. De kommer hem sent, när de hämtat på förskola och fritids och är klara med allt annat så har vi stängt. Nu finns det möjlighet för dem att handla i Tibro.

Tibrotorsdagarna har olika teman och fyra kvällar är inplanerade än så länge. Första torsdagen är temat ljus, den 6 november är det fars dag, den 4 december är det decembermys och 8 januari är det nystart.

Kan man handla allt i Tibro?

– Det mesta finns i Tibro. Det gäller att gynna handeln här, ingen saknar ju kom förrän båset är tomt.

Är det något som saknas?

– En sportaffär, det skulle passa bra i Tibro eftersom vi är en stor idrottskommun. Det skulle vara guld värt om vi kunde få det.

Under ljusvandringen förra året hade några butiker i Tibro kvällsöppet. Det slog väl ut.

– Jag har inget antal besökare. Men min egen butik hade öppet och det var fullt. Det kom kunder som jag inte ser i vanliga fall. Jag hörde från bokhandeln som också var nöjd. Dit kom också många kunder som inte kommer i vanliga fall.

Det sporrade till den här satsningen.

– Vi skulle hitta på något nytt, ha lite aktiviteter i Tibro. Vi tänker framåt. Jag tror det är viktigt att vi småkommuner inte bara är en sovstad, vi ska leva och växa vi också, säger Anna-Karin Johansson, ordförande i Tibro handel.

Premiär för Tibrotorsdag

I samband med ljusvandringen i år, den 16 oktober, blir det premiär för Tibrotorsdag. Ett 15-tal butiker är med och har kvällsöppet. En tanke är att locka dem som svårt att hinna handla under ordinarie öppettider.

– Det är många som inte jobbar i Tibro men som bor här. De kommer hem sent, när de hämtat på förskola och fritids och är klara med allt annat så har vi stängt. Nu finns det möjlighet för dem att handla i Tibro.

Tibrotorsdagarna har olika teman och fyra kvällar är inplanerade än så länge. Första torsdagen är temat ljus, den 6 november är det fars dag, den 4 december är det decembermys och 8 januari är det nystart.

Kan man handla allt i Tibro?

– Det mesta finns i Tibro. Det gäller att gynna handeln här, ingen saknar ju kom förrän båset är tomt.

Är det något som saknas?

– En sportaffär, det skulle passa bra i Tibro eftersom vi är en stor idrottskommun. Det skulle vara guld värt om vi kunde få det.