14 okt 2014 12:41

23 jan 2015 15:52

Tibromusikal i Vretens kyrka

Sånger från hjärtat

Det blev succé för musikalen Rut då den framfördes i Vretens kyrka av en ekumeniskt sammansatt kör plus solister.

Drygt 80 personer hade samlats, däribland flera Tibrobor, som ville vara med när Lennart Edbergs musikal framfördes. Musikalen är skriven med utgångspunkt från bibelboken Rut och mellan sångerna lästes bibelverser. Karin Breman svarade för läsningen medan en kör och en kompgrupp tog hand om det musikaliska. Johan S Abrahamson har arrangerat sångerna och gjort lite förändringar jämfört med den cd-skiva som finns utgiven.

– Bland annat ville jag lyfta fram smärtan mera i de sånger som Rut sjunger, säger han.

Aktuell handling

Musikalen är extra aktuell i dag då den handlar om immigration. Noomi och hennes make Elimelek med två barn flyr till ett annat land.

– Av den orsaken låter jag även musiken få immigrera och tar in såväl latinamerikanska rytmer som afrikanska och västerländska inslag. Det har varit väldigt spännande att jobba med musikalen. Sångerna kommer ju direkt från Lennart Edbergs hjärta och det är alltid ett privilegium att jobba med äkta vara, säger Johan.

Jubelsång

Huvudrollerna, Noomi och Rut, innehas av Nina Wallgren Abrahamson och Anette Dahlkvist. Övriga solister är Markus Dahlkvist och Anders Persson. Efter musikalens slut höll komminister Magnus Carlsson en andakt. Sedan fick alla i publiken sjunga med i Ruts jubelsång vilket blev en verkligt jublande avslutning av kvällen. En ny chans att uppleva musikalen ges i Värsås missionskyrka den nionde november.

Drygt 80 personer hade samlats, däribland flera Tibrobor, som ville vara med när Lennart Edbergs musikal framfördes. Musikalen är skriven med utgångspunkt från bibelboken Rut och mellan sångerna lästes bibelverser. Karin Breman svarade för läsningen medan en kör och en kompgrupp tog hand om det musikaliska. Johan S Abrahamson har arrangerat sångerna och gjort lite förändringar jämfört med den cd-skiva som finns utgiven.

– Bland annat ville jag lyfta fram smärtan mera i de sånger som Rut sjunger, säger han.

Aktuell handling

Musikalen är extra aktuell i dag då den handlar om immigration. Noomi och hennes make Elimelek med två barn flyr till ett annat land.

– Av den orsaken låter jag även musiken få immigrera och tar in såväl latinamerikanska rytmer som afrikanska och västerländska inslag. Det har varit väldigt spännande att jobba med musikalen. Sångerna kommer ju direkt från Lennart Edbergs hjärta och det är alltid ett privilegium att jobba med äkta vara, säger Johan.

Jubelsång

Huvudrollerna, Noomi och Rut, innehas av Nina Wallgren Abrahamson och Anette Dahlkvist. Övriga solister är Markus Dahlkvist och Anders Persson. Efter musikalens slut höll komminister Magnus Carlsson en andakt. Sedan fick alla i publiken sjunga med i Ruts jubelsång vilket blev en verkligt jublande avslutning av kvällen. En ny chans att uppleva musikalen ges i Värsås missionskyrka den nionde november.

  • Börje Sahlén