16 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Äldrecentrum i nya och större lokaler

Äldrecentrum har fått nya och rymligare lokaler i den före detta matsalen på Allégården.

Med många besökare har de gamla lokalerna blivit för trånga men det har varit en lång process innan nyinvigningen förra veckan.

– Det har funnits planer länge på att flytta till andra lokaler eller att bygga ut. På en planeringsdag för två år sedan då vi visste att matsalen skulle flyttas kom en tjej med idén att vi kunde ta över den, säger enhetschefen för Äldrecentrum och sociala dagverksamheten Sandra Eggen.

Kollat upp behoven

Sedan dess har man gått igenom vilka behov som fanns, det har hållits byggmöten och planerats. Men nu är det klart, bara att ordna så akustiken blir bättre. Den senaste aktiviteten med Mariestads dragspelsklubb valde man att lägga på en annan plats i huset. Klubben, med ett tiotal medlemmar, har ett blandat program med både instrumentala låtar och sångnummer. Ordförande i klubben är Gunnar Bohlin och presentatör av programmet är Stig Andersson.

– Pensionärer i alla åldrar är välkomna till Äldrecentrum. Det ska vara en mötesplats för alla och man kan göra ett besök bara för att dricka en kopp kaffe eller sitta och läsa en tidning, säger Sandra.

Varje dag har man öppet och det finns personal som tar hand om besökarna förutom flera frivilliga.

Frivilliga räddar helgerna

– På helgerna är det tack vare alla frivilliga krafter som vi kan ha öppet. De ställer gärna upp och de är guld värda. Men vi har plats för fler. Det krävs inte så stor insats och det ger även mycket tillbaka, de som jobbar känner att de gör nytta och att de behövs i samhället, menar Sandra.

Inom den närmaste tiden är det tänkt att ordna linedance vilket blir möjligt genom de större lokalerna.

Med många besökare har de gamla lokalerna blivit för trånga men det har varit en lång process innan nyinvigningen förra veckan.

– Det har funnits planer länge på att flytta till andra lokaler eller att bygga ut. På en planeringsdag för två år sedan då vi visste att matsalen skulle flyttas kom en tjej med idén att vi kunde ta över den, säger enhetschefen för Äldrecentrum och sociala dagverksamheten Sandra Eggen.

Kollat upp behoven

Sedan dess har man gått igenom vilka behov som fanns, det har hållits byggmöten och planerats. Men nu är det klart, bara att ordna så akustiken blir bättre. Den senaste aktiviteten med Mariestads dragspelsklubb valde man att lägga på en annan plats i huset. Klubben, med ett tiotal medlemmar, har ett blandat program med både instrumentala låtar och sångnummer. Ordförande i klubben är Gunnar Bohlin och presentatör av programmet är Stig Andersson.

– Pensionärer i alla åldrar är välkomna till Äldrecentrum. Det ska vara en mötesplats för alla och man kan göra ett besök bara för att dricka en kopp kaffe eller sitta och läsa en tidning, säger Sandra.

Varje dag har man öppet och det finns personal som tar hand om besökarna förutom flera frivilliga.

Frivilliga räddar helgerna

– På helgerna är det tack vare alla frivilliga krafter som vi kan ha öppet. De ställer gärna upp och de är guld värda. Men vi har plats för fler. Det krävs inte så stor insats och det ger även mycket tillbaka, de som jobbar känner att de gör nytta och att de behövs i samhället, menar Sandra.

Inom den närmaste tiden är det tänkt att ordna linedance vilket blir möjligt genom de större lokalerna.

  • Börje Sahlén