19 okt 2014 17:13

23 jan 2015 15:52

Utställning för alla sinnen

Konst i industrilokal

En tom industrilokal på Fabriksgatan förvandlades under lördagen till ett galleri för en installationsutställning med fokus på alla olika sinnen.

Utställningen Se, rör och hör är konstnären Axel Johanssons första och enligt honom själv ett test för att se om han kan ta sin konst vidare till nästa steg.

– Får jag bra reaktioner här och hoppas jag kunna söka mig vidare i landet och kunna ställa ut i Göteborg och Stockholm, men nästa steg är väl kanske först och främst Kulturhuset i Skövde, säger Axel.

Utställningen drog ingen storpublik, men han är väldigt nöjd och tacksam för de som kom.

– Jag är medveten om att detta kanske är lite för annorlunda för att gå hem i lilla Tibro och de som har varit här har gett mig blandad respons. En del har svårt att förstå medan andra blir väldigt berörda, berättar han.

Ringar in Axel

Tobias Johansson är gammal skolkamrat och till Axel. Nyligen flyttade han till Nässjö, men när han hörde att den gamla vännen skulle hålla utställning kände han att han var tvungen att åka hem för att se den.

– Jag tycker det är riktigt bra, strongt av honom att gjort allt detta och satt ihop det så bra, det trodde jag inte riktigt om honom, säger Tobias.

Han tyckte att utställningen var smart gjord och annorlunda på ett bra sätt med små effekter som skapade en helhet.

– Vi som vet vem han är känner nog igen hans stil och jag tycker att det utställningen ringar in Axel på ett väldigt bra sätt, summerar Tobias.

Utställningen Se, rör och hör är konstnären Axel Johanssons första och enligt honom själv ett test för att se om han kan ta sin konst vidare till nästa steg.

– Får jag bra reaktioner här och hoppas jag kunna söka mig vidare i landet och kunna ställa ut i Göteborg och Stockholm, men nästa steg är väl kanske först och främst Kulturhuset i Skövde, säger Axel.

Utställningen drog ingen storpublik, men han är väldigt nöjd och tacksam för de som kom.

– Jag är medveten om att detta kanske är lite för annorlunda för att gå hem i lilla Tibro och de som har varit här har gett mig blandad respons. En del har svårt att förstå medan andra blir väldigt berörda, berättar han.

Ringar in Axel

Tobias Johansson är gammal skolkamrat och till Axel. Nyligen flyttade han till Nässjö, men när han hörde att den gamla vännen skulle hålla utställning kände han att han var tvungen att åka hem för att se den.

– Jag tycker det är riktigt bra, strongt av honom att gjort allt detta och satt ihop det så bra, det trodde jag inte riktigt om honom, säger Tobias.

Han tyckte att utställningen var smart gjord och annorlunda på ett bra sätt med små effekter som skapade en helhet.

– Vi som vet vem han är känner nog igen hans stil och jag tycker att det utställningen ringar in Axel på ett väldigt bra sätt, summerar Tobias.

  • Anna Leijon