20 okt 2014 13:30

23 jan 2015 15:52

Musikkryzz med T-kören

Ett 80-tal personer samlades på bio och teater Vintergatan för att lösa ett musikkryzz med T-kören och Lennart Palm.

Sveriges Radio har patent på begreppet Melodikrysset och därför får ingen annan använda sig av det namnet. Så T-kören fick kalla arrangemanget för musikkryzz. Lennart Palm är mest känd från radions melodikryss där han hjälper Anders Eldeman och gör nya versioner av gamla melodier som han framför instrumentalt. Han har också varit musikansvarig för Mats Ljungs nyårsrevyer och spelade med i Matz-Stefanz med Lailaz som gjorde låten om Evert. Lennart har även en speciell hobby. Han reser runt i landet och forskar om den svenska adeln och tittar på gravvalv där adelsmän ligger begravda. Som föredragshållare är han ensam i Sverige på detta ämne. Men i Tibro var det musik det handlade om.

ABBA-låt

När alla fått ett papper med dagens kryss var det bara att sätta i gång kryssandet med T-kören som den här gången var utan dirigent men hade Lennart Palm som musiker. Första ordet skulle skrivas in på vågrätt ett och ordet som söktes var namnet på en av kompositörerna till ABBA-låten ”Ring ring”. Lennart Palm berättade att en del lyssnare till melodikrysset undrar varför det är så svåra frågor.

– Vi har blivit tillsagda att de inte ska ha det så lätt de där, alltså ni krysslösare, sa Lennart och pekade på publiken.

Reaktioner

Han berättade också om de reaktioner som han får efter en del låtar som spelats.

– Det finns vissa personer som älskar mig och det jag gör men speciellt en kvinna fullkomligt hatar mig. Hon skriver alltid att nu har Lennart Palm förstört ännu en låt.

Lennart avslöjade även att programledaren Anders Eldeman spelar in programmet dagen innan sändning och då det går ut i radion ligger han hemma och sover.

Sveriges Radio har patent på begreppet Melodikrysset och därför får ingen annan använda sig av det namnet. Så T-kören fick kalla arrangemanget för musikkryzz. Lennart Palm är mest känd från radions melodikryss där han hjälper Anders Eldeman och gör nya versioner av gamla melodier som han framför instrumentalt. Han har också varit musikansvarig för Mats Ljungs nyårsrevyer och spelade med i Matz-Stefanz med Lailaz som gjorde låten om Evert. Lennart har även en speciell hobby. Han reser runt i landet och forskar om den svenska adeln och tittar på gravvalv där adelsmän ligger begravda. Som föredragshållare är han ensam i Sverige på detta ämne. Men i Tibro var det musik det handlade om.

ABBA-låt

När alla fått ett papper med dagens kryss var det bara att sätta i gång kryssandet med T-kören som den här gången var utan dirigent men hade Lennart Palm som musiker. Första ordet skulle skrivas in på vågrätt ett och ordet som söktes var namnet på en av kompositörerna till ABBA-låten ”Ring ring”. Lennart Palm berättade att en del lyssnare till melodikrysset undrar varför det är så svåra frågor.

– Vi har blivit tillsagda att de inte ska ha det så lätt de där, alltså ni krysslösare, sa Lennart och pekade på publiken.

Reaktioner

Han berättade också om de reaktioner som han får efter en del låtar som spelats.

– Det finns vissa personer som älskar mig och det jag gör men speciellt en kvinna fullkomligt hatar mig. Hon skriver alltid att nu har Lennart Palm förstört ännu en låt.

Lennart avslöjade även att programledaren Anders Eldeman spelar in programmet dagen innan sändning och då det går ut i radion ligger han hemma och sover.

  • Börje Sahlén