09 nov 2014 19:30

23 jan 2015 15:53

"Streaplers blir bara bättre med åren"

TIBRO DANS: Melodier med minnen

250 personer kom till Tibroparken när Streaplers bjöd upp till dans. Och det var fullt på dansgolvet större delen av kvällen.

Det är tätt mellan arrangemangen i Tibroparken. Redan veckan efter rockabillykvällen var det dags för Streaplers, ett av Sveriges populäraste dansband. De har funnits i mer än 50 år och det är många som säger att de blir bara bättre med åren. Detta uttalande väckte idén om att skapa ett eget vin.

– Vi tyckte det var en kul grej så vi bestämde oss för att åka ner till Frankrike några dagar och prova oss fram till ett bra vin, säger Kenny Samuelsson. Vi testade olika sorter på en vingård som ägs av Bruno Olson, tidigare spelare i Tibro IK. Den första december kan vinet beställas på Systembolaget.

Lagarbete

I Streaplers ingår Tibrokillen Per Lundin och han kan nu summera ett och ett halvt år med bandet.

– Vi är som ett väl fungerande hockeylag där alla har sin plats. Jag har blivit väl omhändertagen av de ”gamla” medlemmarna och har fått det jobb jag önskade mig. Det bästa med att spela i Streaplers är faktiskt den sociala biten, menar Per.

Det var många minnen som väcktes till liv bland publiken under kvällen i Parken. Lennart Karlsson har många gånger lyssnat till Streaplers då han bodde i Göteborg.

– Det är så gött att höra dem igen så det är inte klokt, säger han. Nu har jag flyttat till Tibro och kunde bara inte missa den här kvällen, tillägger han.

Det är tätt mellan arrangemangen i Tibroparken. Redan veckan efter rockabillykvällen var det dags för Streaplers, ett av Sveriges populäraste dansband. De har funnits i mer än 50 år och det är många som säger att de blir bara bättre med åren. Detta uttalande väckte idén om att skapa ett eget vin.

– Vi tyckte det var en kul grej så vi bestämde oss för att åka ner till Frankrike några dagar och prova oss fram till ett bra vin, säger Kenny Samuelsson. Vi testade olika sorter på en vingård som ägs av Bruno Olson, tidigare spelare i Tibro IK. Den första december kan vinet beställas på Systembolaget.

Lagarbete

I Streaplers ingår Tibrokillen Per Lundin och han kan nu summera ett och ett halvt år med bandet.

– Vi är som ett väl fungerande hockeylag där alla har sin plats. Jag har blivit väl omhändertagen av de ”gamla” medlemmarna och har fått det jobb jag önskade mig. Det bästa med att spela i Streaplers är faktiskt den sociala biten, menar Per.

Det var många minnen som väcktes till liv bland publiken under kvällen i Parken. Lennart Karlsson har många gånger lyssnat till Streaplers då han bodde i Göteborg.

– Det är så gött att höra dem igen så det är inte klokt, säger han. Nu har jag flyttat till Tibro och kunde bara inte missa den här kvällen, tillägger han.

  • Börje Sahlén