10 nov 2014 16:24

23 jan 2015 15:53

Rekordlånga köer till julförsäljning

Starten på julförsäljningen på Candela second hand orsakade den längsta kön av kunder någonsin.

Starten på försäljningen av julsaker är ett av de tillfällen när Candela second hand har som allra flest besökare. I år började kön nästan vid entrén för att sedan fortsätta genom hela butiken och slutligen nå kassan.

– Man kan fundera på vad det är som gör att efterfrågan på den här sortens varor är så stor. Ofta tror man att folk redan har det julpynt de behöver men så är det tydligen inte. En möjlig orsak till det stora intresset kan vara att de som samlar på tomtar ser en chans att få tag i någon äldre modell på second hand, säger föreståndaren Stefan Asphage.

Till Tibrobarn

Behållningen från julförsäljningen kommer väl till pass när det nu är tid för den årliga julklappsutdelningen till behövande barn i Tibro.

– Vi har ett samarbete med socialförvaltningen där vi ger en check på tusen kronor per barn att köpa klappar för i en av Tibros klädaffärer. I år är det 85 barn som får del av detta.

Starten på försäljningen av julsaker är ett av de tillfällen när Candela second hand har som allra flest besökare. I år började kön nästan vid entrén för att sedan fortsätta genom hela butiken och slutligen nå kassan.

– Man kan fundera på vad det är som gör att efterfrågan på den här sortens varor är så stor. Ofta tror man att folk redan har det julpynt de behöver men så är det tydligen inte. En möjlig orsak till det stora intresset kan vara att de som samlar på tomtar ser en chans att få tag i någon äldre modell på second hand, säger föreståndaren Stefan Asphage.

Till Tibrobarn

Behållningen från julförsäljningen kommer väl till pass när det nu är tid för den årliga julklappsutdelningen till behövande barn i Tibro.

– Vi har ett samarbete med socialförvaltningen där vi ger en check på tusen kronor per barn att köpa klappar för i en av Tibros klädaffärer. I år är det 85 barn som får del av detta.

  • Börje Sahlén