19 feb 2015 16:34

19 feb 2015 16:34

Frias från misshandelsåtal

NYHETER: Har hela tiden förnekat brott

Den Tibrobo som i höstas åtalades misstänkt för att ha misshandlat sin exfru har friats av Skaraborgs tingsrätt.

Mannen som är i 50-årsåldern åtalades i oktober misstänkt för att ha misshandlat sin före detta fru. Enligt åklagaren som åtalade mannen hade han tagit ett strupgrepp på henne, slängt ner henne på golvet och sparkat henne.

Mannen har hela tiden förnekat brott.

Rättegången mott honom hölls nyligen och den dom som tingsrätten meddelande har nu vunnit laga kraft. Domstolen ogillar åtalet mot honom.

Tingsrätten konstaterar i domen att det finns frågetecken kring de uppgifter kvinnan lämnat. Dessa frågetecken innebär att det, enligt tingsrättens bedömning, inte kan anses ställt utom rimligt tvivel att hon har misshandlats på det sätt som åklagaren påstått i åtalet. ”Åtalet kan då heller inte vinna bifall”, avslutar tingsrätten domskälen.

Mannen som är i 50-årsåldern åtalades i oktober misstänkt för att ha misshandlat sin före detta fru. Enligt åklagaren som åtalade mannen hade han tagit ett strupgrepp på henne, slängt ner henne på golvet och sparkat henne.

Mannen har hela tiden förnekat brott.

Rättegången mott honom hölls nyligen och den dom som tingsrätten meddelande har nu vunnit laga kraft. Domstolen ogillar åtalet mot honom.

Tingsrätten konstaterar i domen att det finns frågetecken kring de uppgifter kvinnan lämnat. Dessa frågetecken innebär att det, enligt tingsrättens bedömning, inte kan anses ställt utom rimligt tvivel att hon har misshandlats på det sätt som åklagaren påstått i åtalet. ”Åtalet kan då heller inte vinna bifall”, avslutar tingsrätten domskälen.