27 feb 2015 21:44

27 feb 2015 21:44

En av proggmusikens stora ställer ut på Blockings ateljé

VERNISSAGE SÖNDAG: Konstnären Ted Ström ställer ut

Musikern och konstnären Ted Ström ställer ut på Atelje Blocking och han medverkar själv på vernissagen på söndag.

Den 15 mars avslutas utställningen dessutom med en livekonsert på Millners. Hans konst präglas av en känsla av mystik och motiven är till stor del påhittade miljöer; landsbygd, kustlandskap och byggnader blandas med en fantasivärld.

På 60-talet gick han på Konstfack, men fokuserade allt mer på musiken. Ström är en av proggmusikens stora och i gruppen Contact skrev han ”Hon kom över mon” som spelades in med Skäggmanslaget och 1974 bildade han Norrbottens Järn. Ström har gjort filmmusiken till nästan alla Lars Molins filmer och TV-serier. Hans låt ”Vintersaga” har spelats in av Monica Thörnell och Jerry Williams och senast av Amanda Bergman för Volvos reklamfilm. 2012 skrev han texten till ”Jag reser mig igen”, Thorsten Flincks bidrag i melodifestivalen.

Den 15 mars avslutas utställningen dessutom med en livekonsert på Millners. Hans konst präglas av en känsla av mystik och motiven är till stor del påhittade miljöer; landsbygd, kustlandskap och byggnader blandas med en fantasivärld.

På 60-talet gick han på Konstfack, men fokuserade allt mer på musiken. Ström är en av proggmusikens stora och i gruppen Contact skrev han ”Hon kom över mon” som spelades in med Skäggmanslaget och 1974 bildade han Norrbottens Järn. Ström har gjort filmmusiken till nästan alla Lars Molins filmer och TV-serier. Hans låt ”Vintersaga” har spelats in av Monica Thörnell och Jerry Williams och senast av Amanda Bergman för Volvos reklamfilm. 2012 skrev han texten till ”Jag reser mig igen”, Thorsten Flincks bidrag i melodifestivalen.