02 mar 2015 06:00

02 mar 2015 06:00

Drängarna firar 20 år

TIBRO MILLNERS: "Vi är helt vanliga människor"

Nästan 400 personer kom till Millners då 20-årsjubilerande Drängarna stod på scenen.

Det var alltså 1995 som Drängarna såg dagens ljus för första gången. De då fyra drängarna var på vandring i Norge och satt på kvällen vid en lägereld. Här fick Robert Åhlin kontakt med en vacker piga. Det slutade med att han helt improviserat sjöng ”Vill du bli min fru” för den förvånade pigan. Gruppen var född och låten blev en jättehit, singeln sålde i 35000 exemplar.

Vid elden

Det dröjde inte länge förrän gruppen gav ut ett album vilket sålde i nästan 100000 exemplar. Killarna som var samlade runt lägerelden den där kvällen för 20 år sedan var förutom Robert Åhlin också Olav Fossheim, Peter Simson och Lars Mc Lachlan. Robert och Olav är fortfarande kvar i Drängarna som i dag består av tre medlemmar.

Glädje

Under en tid var också Johan Sahlén med. Denne har nu ersatts av Mange Olsson som är ny vid sångmikrofonen.

– Ja, vi minskar i antal men ökar i kilon, säger Olav.

Det är glädjen att spela som hållit gruppen i gång så här länge och stämningen är hög när Drängarna spelar upp. Dragspel, fiol och gitarr är instrumenten med inspelat komp av trummor i bakgrunden. Drängarnas musik beskrivs som rock-och dansmusik men i ett annorlunda framförande. Olav och de andra i gruppen vill inte hålla med om att de är annorlunda.

– Nej, det är nog snarare så att det vanliga har blivit annorlunda i dagens samhälle. Vi i Drängarna vill beteckna oss som helt vanliga människor. I musiken i dag, till exempel Melodifestivalen, är allt så förutbestämt, menar han.

I maj kommer gruppens nionde album ut för att fira 20 glada år med Drängarna.

Det var alltså 1995 som Drängarna såg dagens ljus för första gången. De då fyra drängarna var på vandring i Norge och satt på kvällen vid en lägereld. Här fick Robert Åhlin kontakt med en vacker piga. Det slutade med att han helt improviserat sjöng ”Vill du bli min fru” för den förvånade pigan. Gruppen var född och låten blev en jättehit, singeln sålde i 35000 exemplar.

Vid elden

Det dröjde inte länge förrän gruppen gav ut ett album vilket sålde i nästan 100000 exemplar. Killarna som var samlade runt lägerelden den där kvällen för 20 år sedan var förutom Robert Åhlin också Olav Fossheim, Peter Simson och Lars Mc Lachlan. Robert och Olav är fortfarande kvar i Drängarna som i dag består av tre medlemmar.

Glädje

Under en tid var också Johan Sahlén med. Denne har nu ersatts av Mange Olsson som är ny vid sångmikrofonen.

– Ja, vi minskar i antal men ökar i kilon, säger Olav.

Det är glädjen att spela som hållit gruppen i gång så här länge och stämningen är hög när Drängarna spelar upp. Dragspel, fiol och gitarr är instrumenten med inspelat komp av trummor i bakgrunden. Drängarnas musik beskrivs som rock-och dansmusik men i ett annorlunda framförande. Olav och de andra i gruppen vill inte hålla med om att de är annorlunda.

– Nej, det är nog snarare så att det vanliga har blivit annorlunda i dagens samhälle. Vi i Drängarna vill beteckna oss som helt vanliga människor. I musiken i dag, till exempel Melodifestivalen, är allt så förutbestämt, menar han.

I maj kommer gruppens nionde album ut för att fira 20 glada år med Drängarna.