10 mar 2015 15:45

10 mar 2015 15:45

Simon finalist i Skyttiaden

RIKSFINALEN I MARK: Luftgevärstävling för unga upp till 25 år

Förra året var Tibroskytten Samuel Borg i final i Skyttiaden. I årets tävling var det Simon Andersson från Tibro som fick åka till riksfinalen i Marks fina skyttecenter.

Skyttiaden är en landsomfattande luftgevärstävling för ungdomar upp till 25 år. De 25 duktigaste ungdomarna från hela landet gör upp om mästartiteln och skyttarna är indelade i åtta klasser beroende på ålder och skjutställning.

Simons inledning blev dock inte helt optimal. Det blev en 9,9 redan i första femskottserien och med tanke på att Simon tävlade mot 25 av landets duktigaste luftgevärsskyttar i sin klass så var dagen nästan förstörd för honom redan här. När tävlingen var över hamnade Tibroskytten på fjortonde plats med serien 105.5, 105.5, 105.6 och 104.4 som gav slutresultatet 421.0. Simon sköt trettiosju innertior.

Förra året var Tibroskytten Samuel Borg i final i Skyttiaden. I årets tävling var det Simon Andersson från Tibro som fick åka till riksfinalen i Marks fina skyttecenter.

Skyttiaden är en landsomfattande luftgevärstävling för ungdomar upp till 25 år. De 25 duktigaste ungdomarna från hela landet gör upp om mästartiteln och skyttarna är indelade i åtta klasser beroende på ålder och skjutställning.

Simons inledning blev dock inte helt optimal. Det blev en 9,9 redan i första femskottserien och med tanke på att Simon tävlade mot 25 av landets duktigaste luftgevärsskyttar i sin klass så var dagen nästan förstörd för honom redan här. När tävlingen var över hamnade Tibroskytten på fjortonde plats med serien 105.5, 105.5, 105.6 och 104.4 som gav slutresultatet 421.0. Simon sköt trettiosju innertior.