14 mar 2015 11:00

14 mar 2015 13:37

Linus växlar mellan konst och tatueringar

Kreativitet har följt Linus Andersson genom livet. I dag driver han tatueringsfirma och ställer ut egna tavlor.

– Jag har alltid haft ett driv, när jag gör något så är det med 110 procent, säger han.

Intresset för att skapa har alltid funnits hos Tibrobon Linus Andersson. Idag driver han sitt eget företag som inhyrd tatuerare på Magic Man tattoo and Art i Skövde.

Gick på konstskola

– Jag har hållit på med det här i tre och ett halvt år, innan det gick jag på Skövde konstskola. Inriktningen var måleri men jag fastnade inte för det, mest satt jag med tusch och gjorde stora teckningar, berättar han.

Enligt Linus går det aldrig att bli fullärd som tatuerare. Varje dag innebär nya utmaningar.

– Det måste vara nya grejer hela tiden, annars slutar man att utvecklas. Om jag vill lära mig att göra snygga blommor så sätter jag mig ner och gör det tills jag kan. Det kan ta ett halvår, det är oändligt, förklarar Linus.

Populära motiv bland kunder kommer och går men som tatuerare handlar det främst om att sätta en egen prägel.

– Jag har en viss stil. Det är mer traditionellt, tatueringen baseras mycket på designen och linjerna. Själva konstruktionen är allt. Jag gör gärna med lite groteska inslag, sådant tycker jag är jätteroligt. Det är inte för att jag är ond själv, det blir väl som en kontrast i personligheten, menar Linus.

”Himla roligt”

I en av stolarna sitter Pontus Spetz och får en sagodemon tatuerad på armen. Motivet utgör ett av flera i ett sammanhållande tema.

– Jag har ett tema som inte är riktigt klart än, jag gör sagofigurer som symboliserar de sju dödssynderna. Just nu är det en harpya, hon är en fjäderklädd kvinna som är väldigt arg och hungrig, förklarar Pontus.

Vid sidan av jobbet målar Linus och i vår har han blivit inbjuden att delta på konstrundan i Tibro och även om det är en kul hobby så lever glöden för sitt yrke vidare i allra högsta grad.

– Det var som att det var menat att jag skulle komma hit. Det är så himla roligt och jag är glad att jag fått ta del av den här branschen, säger Linus.

Intresset för att skapa har alltid funnits hos Tibrobon Linus Andersson. Idag driver han sitt eget företag som inhyrd tatuerare på Magic Man tattoo and Art i Skövde.

Gick på konstskola

– Jag har hållit på med det här i tre och ett halvt år, innan det gick jag på Skövde konstskola. Inriktningen var måleri men jag fastnade inte för det, mest satt jag med tusch och gjorde stora teckningar, berättar han.

Enligt Linus går det aldrig att bli fullärd som tatuerare. Varje dag innebär nya utmaningar.

– Det måste vara nya grejer hela tiden, annars slutar man att utvecklas. Om jag vill lära mig att göra snygga blommor så sätter jag mig ner och gör det tills jag kan. Det kan ta ett halvår, det är oändligt, förklarar Linus.

Populära motiv bland kunder kommer och går men som tatuerare handlar det främst om att sätta en egen prägel.

– Jag har en viss stil. Det är mer traditionellt, tatueringen baseras mycket på designen och linjerna. Själva konstruktionen är allt. Jag gör gärna med lite groteska inslag, sådant tycker jag är jätteroligt. Det är inte för att jag är ond själv, det blir väl som en kontrast i personligheten, menar Linus.

”Himla roligt”

I en av stolarna sitter Pontus Spetz och får en sagodemon tatuerad på armen. Motivet utgör ett av flera i ett sammanhållande tema.

– Jag har ett tema som inte är riktigt klart än, jag gör sagofigurer som symboliserar de sju dödssynderna. Just nu är det en harpya, hon är en fjäderklädd kvinna som är väldigt arg och hungrig, förklarar Pontus.

Vid sidan av jobbet målar Linus och i vår har han blivit inbjuden att delta på konstrundan i Tibro och även om det är en kul hobby så lever glöden för sitt yrke vidare i allra högsta grad.

– Det var som att det var menat att jag skulle komma hit. Det är så himla roligt och jag är glad att jag fått ta del av den här branschen, säger Linus.