06 maj 2015 16:11

06 maj 2015 16:11

Konsert med Vox Amabilis

Denna söndag sjunger damkören Vox Amabilis i Kyrkefalla kyrka; ”Nu löser solen sitt blonda hår” - en konsert med klassiska och folkloristiska toner.

I fjol fyllde Vox Amabilis 25 år och leds alltjämt av Solvieg Ågren. Ågren har mångårig bakgrund inom såväl kördirigering som sångmetodik och har varit verksam vid Musikhögskolan i Örebro och leder även kammarkören Stella. Vox Amabilis har en blandad repertoar som spänner över olika genrer och sekler.

I fjol fyllde Vox Amabilis 25 år och leds alltjämt av Solvieg Ågren. Ågren har mångårig bakgrund inom såväl kördirigering som sångmetodik och har varit verksam vid Musikhögskolan i Örebro och leder även kammarkören Stella. Vox Amabilis har en blandad repertoar som spänner över olika genrer och sekler.