14 maj 2015 20:48

14 maj 2015 21:31

Rekordmånga bilar i Tibrocruisingen

Storpublik ute på gatorna

Tibrocruisingen på Kristi himmelsfärds dag kantades av mycket publik vid sidan av genomfartsleden i centrala Tibro. Bilälskarna i sina dollargrin njöt av uppmärksamheten. Mycket folk, många bilar och mycket 50-talsrock n' roll. Vårkänslorna flödade – äntligen fick man vädra sina älskade cabbar i vårnatten.

Strömmen av bilar tog aldrig slut. Stundtals stod trafiken helt still och de som bara skulle åka igenom Tibro önskade nog att de tagit en annan väg. Det positiva var att de också fick synas.

Glänste i kapp

I cruisingen var det allt ifrån epatraktorer till gamla brandbilar, någon lastbilar och nya och gamla amerikanare. De senare var i majoritet. Mycket putsmedel hade förmodligen gått åt för bilarna glänste ikapp med varandra.

Många var de som kände igen bilmodellerna och kommentarer som hördes i publiken var ”En sån bil hade jag för 20 år sedan, varför gjorde jag mig med av med den”. En äldre gentleman fick något nostalgiskt i blicken när han såg en Cheva 59 glida förbi.

Flöt på bra

Mycket folk satt i sina trädgårdar utmed ströget och grillade så grillröken låg stundtals tjock över gatan. Polisen upplevde att evenemanget flöt på bra. En busschaufför fick stå still i kön en kvart och blev försenad, men det var inte mycket att göra åt.

Alla såg ut att trivas i det fina vädret.

Strömmen av bilar tog aldrig slut. Stundtals stod trafiken helt still och de som bara skulle åka igenom Tibro önskade nog att de tagit en annan väg. Det positiva var att de också fick synas.

Glänste i kapp

I cruisingen var det allt ifrån epatraktorer till gamla brandbilar, någon lastbilar och nya och gamla amerikanare. De senare var i majoritet. Mycket putsmedel hade förmodligen gått åt för bilarna glänste ikapp med varandra.

Många var de som kände igen bilmodellerna och kommentarer som hördes i publiken var ”En sån bil hade jag för 20 år sedan, varför gjorde jag mig med av med den”. En äldre gentleman fick något nostalgiskt i blicken när han såg en Cheva 59 glida förbi.

Flöt på bra

Mycket folk satt i sina trädgårdar utmed ströget och grillade så grillröken låg stundtals tjock över gatan. Polisen upplevde att evenemanget flöt på bra. En busschaufför fick stå still i kön en kvart och blev försenad, men det var inte mycket att göra åt.

Alla såg ut att trivas i det fina vädret.

  • Elof Johansson