19 maj 2015 16:43

19 maj 2015 16:43

Många provade på motocross

TIBRO: Provkörningsteam gästade Tibro Motorstadion

Många provade på motocross på Tibro Motorstadion häromdagen. Det var Gabriel Losell som gästade Tibro med sitt populära provkörningsteam. Sveriges enda i sitt slag.

Fram emot eftermiddagen hade 60-talet barn och vuxna hunnit köra en eller flera rundor med allt från 50-kubikare till 125:or. Barn från fyra år till 14 år fick testa gratis. De mindre barnen hade en egen liten bana.

Driver ideellt

– Jag har kört i hela mitt liv, men hade aldrig börjat med detta om inte mina föräldrar i Skåne hittat en hyrcrossbana åt mig så att jag fått provköra många gånger, säger Gabriel Losell som nu bor i Askersund.

– Detta driver jag ideellt. Inkomsterna går direkt tillbaka till material och motorcyklar. Jag driver en reklamfirma annars. Den avgift klubbarna får betala får de igen via Riksidrottsförbundet så det kostar inte klubbarna någonting.

Blodad tand

– Vi besöker cirka 30 orter varje säsong, berättar Linnea Einarsson som följer med på turnéerna och sköter bland annat statistiken.

Caroline Jonsson fick blodad tand på motocross i Falköping men körde denna dag för första gången på riktig bana. Hennes son William, 7 år, var med och har redan efter en månad fått en egen KTM på 50 kubik.

Aldrig kört

Viggo, sex år, från Skövde fick hjälp på med hjälm och utrustning av sin pappa Johan Gustafsson. Pojken hade aldrig kört förut men lärde sig hantera fordonet på en kvart och körde själv lika länge.

Bröderna Hugo och Alexander Wesslander, Mölltorp, nio och sju år tuschade varandra och lillebror föll men utan att skada sig.

Fram emot eftermiddagen hade 60-talet barn och vuxna hunnit köra en eller flera rundor med allt från 50-kubikare till 125:or. Barn från fyra år till 14 år fick testa gratis. De mindre barnen hade en egen liten bana.

Driver ideellt

– Jag har kört i hela mitt liv, men hade aldrig börjat med detta om inte mina föräldrar i Skåne hittat en hyrcrossbana åt mig så att jag fått provköra många gånger, säger Gabriel Losell som nu bor i Askersund.

– Detta driver jag ideellt. Inkomsterna går direkt tillbaka till material och motorcyklar. Jag driver en reklamfirma annars. Den avgift klubbarna får betala får de igen via Riksidrottsförbundet så det kostar inte klubbarna någonting.

Blodad tand

– Vi besöker cirka 30 orter varje säsong, berättar Linnea Einarsson som följer med på turnéerna och sköter bland annat statistiken.

Caroline Jonsson fick blodad tand på motocross i Falköping men körde denna dag för första gången på riktig bana. Hennes son William, 7 år, var med och har redan efter en månad fått en egen KTM på 50 kubik.

Aldrig kört

Viggo, sex år, från Skövde fick hjälp på med hjälm och utrustning av sin pappa Johan Gustafsson. Pojken hade aldrig kört förut men lärde sig hantera fordonet på en kvart och körde själv lika länge.

Bröderna Hugo och Alexander Wesslander, Mölltorp, nio och sju år tuschade varandra och lillebror föll men utan att skada sig.