22 maj 2015 20:54

22 maj 2015 20:54

Bågar och bilar

Bilar och bågar intar Ånaplan. Under Upp å ner- festivalen fylls området av hundratals fordon i en publik tillställning med marknad och pristävling.

Under söndagen på Upp å ner- festivalen intas området av en brokig samling fordon. 2014- års utställning har skapat en återkommande tradition med en utställning för motorintresserade i alla åldrar.

– I samarbete med Tibro kommun och Tibro Handel anordnar vi uppvisning med marknad på samma ställe som förra året. Alla är välkomna, det är fri entré och deltagande. Det är bara att komma hit. Förra året var det 200 fordon och det hoppas vi att slå med råge, berättar Fredrik Gustafsson, bilentusiast.

Prisutdelning

Under dagen kommer en jury att dela ut fem olika priser till bilar eller motorcyklar. Vinnaren kommer att presenteras av en än så länge hemlig konferencier.

– Det kommer vara folkets val, Tibros snyggaste båge, Ånaplans bäst stylade bil, finaste sportbil och nostalgibil. Vi hoppas att det ska bli en stor variation och många som sticker ut, menar Ingela Backman, näringslivsutvecklare.

Marknad

Utställningen arrangeras samtidigt med en marknad för lokala handlare. Gym 22 håller i uppvisning samtidigt som Mc- Service visar upp sitt utbud. Arrangemanget har väckt nya tankar hos de inblandade.

– Vi är ett gäng bilentusiaster i Tibro och tillsammans med kommunen har vi diskuterat att starta upp en förening. Detta är lite startskottet för den. Allt detta är för, av och med Tibroborna, förklarar Fredrik Gustafsson.

Under söndagen på Upp å ner- festivalen intas området av en brokig samling fordon. 2014- års utställning har skapat en återkommande tradition med en utställning för motorintresserade i alla åldrar.

– I samarbete med Tibro kommun och Tibro Handel anordnar vi uppvisning med marknad på samma ställe som förra året. Alla är välkomna, det är fri entré och deltagande. Det är bara att komma hit. Förra året var det 200 fordon och det hoppas vi att slå med råge, berättar Fredrik Gustafsson, bilentusiast.

Prisutdelning

Under dagen kommer en jury att dela ut fem olika priser till bilar eller motorcyklar. Vinnaren kommer att presenteras av en än så länge hemlig konferencier.

– Det kommer vara folkets val, Tibros snyggaste båge, Ånaplans bäst stylade bil, finaste sportbil och nostalgibil. Vi hoppas att det ska bli en stor variation och många som sticker ut, menar Ingela Backman, näringslivsutvecklare.

Marknad

Utställningen arrangeras samtidigt med en marknad för lokala handlare. Gym 22 håller i uppvisning samtidigt som Mc- Service visar upp sitt utbud. Arrangemanget har väckt nya tankar hos de inblandade.

– Vi är ett gäng bilentusiaster i Tibro och tillsammans med kommunen har vi diskuterat att starta upp en förening. Detta är lite startskottet för den. Allt detta är för, av och med Tibroborna, förklarar Fredrik Gustafsson.