12 jun 2015 15:19

12 jun 2015 15:19

Sommarlovet är äntligen här

HÄGGETORPSSKOLAN

Med Jenny de Carvalho i spetsen på dragspel tågade eleverna in i kyrkan. Förväntansfulla anförvanter i den till bristningsgränsen fyllda kyrkan såg verkligen fram mot den stämningsfulla avslutningen.

Det var tre förskoleklasser och årskurs 1 som hade sin avslutning i kyrkan. Nathalie och Harry från årskurs 1 hälsade alla välkomna och presenterade sedan de olika framträdandena. Idas sommarvisa fick redan från början rätt stämning i kyrkan när alla sjöng med.

Ingrid Linderoth präst i Tibro passade också på att hälsa alla välkomna. Hon uppmanade barnen att under lovet läsa om Emil i Lönneberga även om de sett filmen tidigare. Hon berättade om när Emil och Ida skulle gå ut med kaffe till på gärdena. På väg dit hittade han en groda som han stoppade i kaffekorgen. När pappan sedan öppnade densamma hoppade grodan upp ur korgen och ner innanför skjortan. Det klassificerades som ett hyss fast det inte var meningen.

Sånger och tal

Sommarsångerna avlöste varandra när de framfördes av de olika klasserna. Sedan var det dags för rektor Anette Larsson att tacka för det gångna läsåret. Eleverna fick med fem olika saker som de skulle komma ihåg under sommarlovet bland annat de måste bada mycket.

När alla klasser hade fått sjunga sina sånger spelades psalmen Den blomstertid nu kommer, som alla sjöng med i. Utmarsch från kyrkan ut i solen och klassvis samling på gräsmattan utanför för att säga hej då till varandra avslutade den fina skolavslutningen.

Det var tre förskoleklasser och årskurs 1 som hade sin avslutning i kyrkan. Nathalie och Harry från årskurs 1 hälsade alla välkomna och presenterade sedan de olika framträdandena. Idas sommarvisa fick redan från början rätt stämning i kyrkan när alla sjöng med.

Ingrid Linderoth präst i Tibro passade också på att hälsa alla välkomna. Hon uppmanade barnen att under lovet läsa om Emil i Lönneberga även om de sett filmen tidigare. Hon berättade om när Emil och Ida skulle gå ut med kaffe till på gärdena. På väg dit hittade han en groda som han stoppade i kaffekorgen. När pappan sedan öppnade densamma hoppade grodan upp ur korgen och ner innanför skjortan. Det klassificerades som ett hyss fast det inte var meningen.

Sånger och tal

Sommarsångerna avlöste varandra när de framfördes av de olika klasserna. Sedan var det dags för rektor Anette Larsson att tacka för det gångna läsåret. Eleverna fick med fem olika saker som de skulle komma ihåg under sommarlovet bland annat de måste bada mycket.

När alla klasser hade fått sjunga sina sånger spelades psalmen Den blomstertid nu kommer, som alla sjöng med i. Utmarsch från kyrkan ut i solen och klassvis samling på gräsmattan utanför för att säga hej då till varandra avslutade den fina skolavslutningen.