12 jun 2015 14:56

12 jun 2015 14:56

Tre avslutningar på Smuleberg

SMULEBERGSSKOLAN: Färdigpluggat

Smulebergsskolan hade tre avslutningar uppdelade på olika klasser. Samtliga hölls i Missionskyrkan.

Klasserna samlades utanför kyrkan och gick sedan tillsammans in. Inga flaggor syntes i tåget. I dag går det lika bra med badbollar, förklarade man. Fjärde-och femteklassarna var först på plats och programmet presenterades av eleverna Hugo och Sofia.

Rekordvärme

Först hälsade pastor Jerry Gegerfeldt välkommen till avslutningen och meddelade att det varit rekordvarmt i Tibro under dagen, 38 grader. Visserligen var det en varm dag här men temperaturen var från platsen Tibro i Pakistan.

”Den blomstertid nu kommer” sjöngs unisont av elever och publik. Sedan framförde årskurs fyra två låtar. I den första sjöng de ut att ”Vi har pluggat färdigt”.

Sommartider

Publiken fick hjälpa till då årskurs fem besjöng tiden som väntar, nämligen ”Sommartider”. Rektor Marie Ahlander poängterade i sitt tal vikten av att tro på sig själv. Det är viktigt att lärare och föräldrar ger beröm till barnen, menade hon.

Varm applåd

Rektorn tackade så för det gångna läsåret. Efter talet gav femteklassarna sin version av melodifestivalens ”Guld och gröna skogar”. Hugo och Sofia uppmanade publiken till en varm applåd tillägnad deras lärare. Jerry Gegerfeldt talade om vänskap och om två barn som bott i Tibro men nu finns i Serbien. För att hjälpa dem med pengar till skolgång kunde de som ville lägga en slant i en kista vid utgången.

Klasserna samlades utanför kyrkan och gick sedan tillsammans in. Inga flaggor syntes i tåget. I dag går det lika bra med badbollar, förklarade man. Fjärde-och femteklassarna var först på plats och programmet presenterades av eleverna Hugo och Sofia.

Rekordvärme

Först hälsade pastor Jerry Gegerfeldt välkommen till avslutningen och meddelade att det varit rekordvarmt i Tibro under dagen, 38 grader. Visserligen var det en varm dag här men temperaturen var från platsen Tibro i Pakistan.

”Den blomstertid nu kommer” sjöngs unisont av elever och publik. Sedan framförde årskurs fyra två låtar. I den första sjöng de ut att ”Vi har pluggat färdigt”.

Sommartider

Publiken fick hjälpa till då årskurs fem besjöng tiden som väntar, nämligen ”Sommartider”. Rektor Marie Ahlander poängterade i sitt tal vikten av att tro på sig själv. Det är viktigt att lärare och föräldrar ger beröm till barnen, menade hon.

Varm applåd

Rektorn tackade så för det gångna läsåret. Efter talet gav femteklassarna sin version av melodifestivalens ”Guld och gröna skogar”. Hugo och Sofia uppmanade publiken till en varm applåd tillägnad deras lärare. Jerry Gegerfeldt talade om vänskap och om två barn som bott i Tibro men nu finns i Serbien. För att hjälpa dem med pengar till skolgång kunde de som ville lägga en slant i en kista vid utgången.