15 jun 2015 11:55

15 jun 2015 11:55

SD vill ha ursprungsmärkning

KSAU

Äta svenskt? Sverigedemokraterna i TIbro vill genom sin Åse Nicklasson i en motion till kommunfullmäktige att det på kommunens matsedlar framgår varifrån maten kommer. SD anser att skolmåltiden är ett utmärkt tillfälle att förstärka och följa upp pedagogíken från lektionerna med syfte att informera om matens ursprungsmärkning. Samhällsbyggnadsnämnden ansvarar bland annat för kostenheten och får nu yttra sig om förslaget.

Äta svenskt? Sverigedemokraterna i TIbro vill genom sin Åse Nicklasson i en motion till kommunfullmäktige att det på kommunens matsedlar framgår varifrån maten kommer. SD anser att skolmåltiden är ett utmärkt tillfälle att förstärka och följa upp pedagogíken från lektionerna med syfte att informera om matens ursprungsmärkning. Samhällsbyggnadsnämnden ansvarar bland annat för kostenheten och får nu yttra sig om förslaget.