25 jun 2015 16:22

25 jun 2015 16:22

Tibro vill inte bli bäst på miljö?

Tibro kommun svarar inte på frågor om miljöarbete. Av landets 290 kommuner valde ett 30-tal att inte besvara tidningen Miljöaktuellts enkät som ligger till grund för utmärkelsen Sveriges bästa miljökommun 2015.

Tibro är en av dem som placerar sig på plats 263 i årets kommunrankning. Förra årets placering var 195. Nio av tio kommuner besvarade enkäten och i sin helhet visar granskningen på en starkt positiv trend. Sveriges bästa miljökommun 2015 är Örebro, följd av Lomma och Göteborg.

– Hur bra Tibros miljöarbete är har vi tyvärr ingen heltäckande bild av, säger Mikael Salo chefredaktör på Miljöaktuellt.

Rankningen baseras också på uppgifter från bland andra Vattenmyndigheterna, Energimyndigheten, Kommun- och landstingsdatabasen och Boverket.

Tibro är en av dem som placerar sig på plats 263 i årets kommunrankning. Förra årets placering var 195. Nio av tio kommuner besvarade enkäten och i sin helhet visar granskningen på en starkt positiv trend. Sveriges bästa miljökommun 2015 är Örebro, följd av Lomma och Göteborg.

– Hur bra Tibros miljöarbete är har vi tyvärr ingen heltäckande bild av, säger Mikael Salo chefredaktör på Miljöaktuellt.

Rankningen baseras också på uppgifter från bland andra Vattenmyndigheterna, Energimyndigheten, Kommun- och landstingsdatabasen och Boverket.