30 jun 2015 09:28

30 jun 2015 13:29

Mat, dans och show när blåa band knöts

För andra året anordnade Blå Bandet en internationell afton med ett stort deltagande.

I trädgården utanför Blåbandsgården samlades folk av flera nationaliteter till fest med mat, dans och musik. Föreningen Nya svenskar i Skaraborg var medarrangörer. Staffan Gustafsson hälsade välkommen på svenska och detta översattes till arabiska.

Lockande matbord

Bordet med mat från Iran, Syrien och Sverige lockade och alla ställde sig snabbt i kön för att få del av det goda. En iransk rätt med ris blandat med berberis och kyckling serverades liksom Balosa och Mahalobla från Syrien. På kakfaten kunde man hitta Basbosi, Ajwa och Suxie, allesammans kaksorter från Syrien. Kyrkefalla-Ransbergs folkdanslag gav en uppvisning av svenska folkdanser med bland andra den genuina svenska hambon.

Sommardräkt

Medlemmarna i laget var klädda i folkdräkter och några hade en speciell sommardräkt. Dansarna ackompanjerades av musikerna Anders Brissman och Kerstin Eriksson. Under Birgitta Johanssons ledning fick alla som ville vara med och dansa svenska folklekar. Många skrämda rop hördes från de dansande när det var dags för ”Björnen sover”.

Lite annorlunda takter blev det då det bjöds arabisk barndans. Aftonen avslutades med en judoshow, vilket var den bästa gymnastikuppvisningen som visats i Tibro, enligt några besökare.

I trädgården utanför Blåbandsgården samlades folk av flera nationaliteter till fest med mat, dans och musik. Föreningen Nya svenskar i Skaraborg var medarrangörer. Staffan Gustafsson hälsade välkommen på svenska och detta översattes till arabiska.

Lockande matbord

Bordet med mat från Iran, Syrien och Sverige lockade och alla ställde sig snabbt i kön för att få del av det goda. En iransk rätt med ris blandat med berberis och kyckling serverades liksom Balosa och Mahalobla från Syrien. På kakfaten kunde man hitta Basbosi, Ajwa och Suxie, allesammans kaksorter från Syrien. Kyrkefalla-Ransbergs folkdanslag gav en uppvisning av svenska folkdanser med bland andra den genuina svenska hambon.

Sommardräkt

Medlemmarna i laget var klädda i folkdräkter och några hade en speciell sommardräkt. Dansarna ackompanjerades av musikerna Anders Brissman och Kerstin Eriksson. Under Birgitta Johanssons ledning fick alla som ville vara med och dansa svenska folklekar. Många skrämda rop hördes från de dansande när det var dags för ”Björnen sover”.

Lite annorlunda takter blev det då det bjöds arabisk barndans. Aftonen avslutades med en judoshow, vilket var den bästa gymnastikuppvisningen som visats i Tibro, enligt några besökare.

  • Börje Sahlén

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.