05 jul 2015 19:52

05 jul 2015 19:52

Bonnapulling i intensiv hetta

TIBRO: Traktorer vrålade och rök

Mycket folk hade samlats under den brännande solen i den dammiga gropen som var scenen för årets traktorpulling, Tibro motorstadion. Flera stora vägmaskiner stod redo att jämna till tävlingsbanan efter varje pull.

Medryckande countrymusik pumpade på och underhöll mellan presentationer och kommentarer som Mattias Lindell från Brevik stod för. Han kommenterade även sin egen pull i klass 3.

Riktigt folknöje

I skuggan av ett solskydd stod treårige Lukas med en grön leksakstraktor hårt tryckt intill sig. Han var totalt uppslukad av de stora vrålande och rykande maskinerna nedanför sluttningen. Mamma, Susanne Bergfalk, berättar att han alltid varit fascinerad av arbetsmaskiner.

– Det finns inte en byggplats i närheten som vi inte har tittat på, skrattar hon.

Röken stod svart

Organisatörerna för årets Bonnapulling var The Bonngäng from Tibro, Tibro Motorklubb, Tibrobygdens LRF och Tibro Motorhistoriska Förening. I sex klasser tävlade de olika traktorerna med att dra en släde, som blev tyngre ju längre man drog. Motorerna varvades, röken bolmade som moln ur avgasröret och så gällde det att komma igång. Vissa gjorde inte det, men de flesta nådde målet med körteknik och hästkrafter. Traktorcross var en ny gren. Juniorer hade egna mindre traktorer och en minisläde att dra. Många hamburgare, korvar och dricka gick åt under de många timmar tävlingen pågick denna heta sommarlördag.

Medryckande countrymusik pumpade på och underhöll mellan presentationer och kommentarer som Mattias Lindell från Brevik stod för. Han kommenterade även sin egen pull i klass 3.

Riktigt folknöje

I skuggan av ett solskydd stod treårige Lukas med en grön leksakstraktor hårt tryckt intill sig. Han var totalt uppslukad av de stora vrålande och rykande maskinerna nedanför sluttningen. Mamma, Susanne Bergfalk, berättar att han alltid varit fascinerad av arbetsmaskiner.

– Det finns inte en byggplats i närheten som vi inte har tittat på, skrattar hon.

Röken stod svart

Organisatörerna för årets Bonnapulling var The Bonngäng from Tibro, Tibro Motorklubb, Tibrobygdens LRF och Tibro Motorhistoriska Förening. I sex klasser tävlade de olika traktorerna med att dra en släde, som blev tyngre ju längre man drog. Motorerna varvades, röken bolmade som moln ur avgasröret och så gällde det att komma igång. Vissa gjorde inte det, men de flesta nådde målet med körteknik och hästkrafter. Traktorcross var en ny gren. Juniorer hade egna mindre traktorer och en minisläde att dra. Många hamburgare, korvar och dricka gick åt under de många timmar tävlingen pågick denna heta sommarlördag.