06 jul 2015 06:00

06 jul 2015 06:00

Många kakor i Balteryd

40 olika sorters gick åt som smör i solsken

Besökarna strömmade till i det underbara vädret, en del kom mycket tidigt, för att få smaka på de olika delikata kakorna som stod framdukade. Alla smakriktningar kunde tillgodoses.

Allt eftersom faten blev tomma kom det genast ut ett nytt fat, det fanns många favoriter som en del provade flera gånger. Det är föreningarnas medlemmar, mestadels damerna, som bakar alla dessa godsaker. Prissättningen är mycket blygsam en femma styck för bullar och kakor.

Gamla saker

Det var också invigning av den nya utställningen i Balteryd. Denna gång visas det upp gamla kläder, möbler, husgeråd med mera. Gamla militär mössor som de indelta soldaterna på de olika soldattorpen, som tillhörde Balteryd, haft på sig. Det är på andra våningen som utställningen finns att beskåda och den är öppen alla gånger som det är aktiviteter i Balteryd. Alla dessa gamla saker har hittats på vinden när det gjordes en inventering i huset. Det är också en utställning i BOA i flygelbyggnaden där det visas gamla redskap som har används på gårdarna runt om förr i tiden.

Lagade med plåster

För underhållningen under eftermiddagen stod Ingvar Sjökvist. Han bjöd på ett mycket varierande program allt ifrån svensk folkmusik, kanadensisk Canyonmusik och rysk folkmusik som han spelade på ett speciellt dragspel med klockor på. Han spelade också några melodier på sin Concertina, ett instrument som härstammar ifrån Sydamerika. När han fick spelet i sin hand fungerade det inte så han fick reparera det med plåster för att få bälgen tät och stämmorna lagade han med ventilgummi. Han bjöd också på sång till musiken varvat med historier.

Pratade och umgicks

Besökarna satt kvar hela eftermiddagen i den lummiga trädgården och pratade och umgicks. De som inte hade chansen att prova på alla läckerheter får komma till stora tårtkalaset den 25 juli.

Allt eftersom faten blev tomma kom det genast ut ett nytt fat, det fanns många favoriter som en del provade flera gånger. Det är föreningarnas medlemmar, mestadels damerna, som bakar alla dessa godsaker. Prissättningen är mycket blygsam en femma styck för bullar och kakor.

Gamla saker

Det var också invigning av den nya utställningen i Balteryd. Denna gång visas det upp gamla kläder, möbler, husgeråd med mera. Gamla militär mössor som de indelta soldaterna på de olika soldattorpen, som tillhörde Balteryd, haft på sig. Det är på andra våningen som utställningen finns att beskåda och den är öppen alla gånger som det är aktiviteter i Balteryd. Alla dessa gamla saker har hittats på vinden när det gjordes en inventering i huset. Det är också en utställning i BOA i flygelbyggnaden där det visas gamla redskap som har används på gårdarna runt om förr i tiden.

Lagade med plåster

För underhållningen under eftermiddagen stod Ingvar Sjökvist. Han bjöd på ett mycket varierande program allt ifrån svensk folkmusik, kanadensisk Canyonmusik och rysk folkmusik som han spelade på ett speciellt dragspel med klockor på. Han spelade också några melodier på sin Concertina, ett instrument som härstammar ifrån Sydamerika. När han fick spelet i sin hand fungerade det inte så han fick reparera det med plåster för att få bälgen tät och stämmorna lagade han med ventilgummi. Han bjöd också på sång till musiken varvat med historier.

Pratade och umgicks

Besökarna satt kvar hela eftermiddagen i den lummiga trädgården och pratade och umgicks. De som inte hade chansen att prova på alla läckerheter får komma till stora tårtkalaset den 25 juli.

  • Elof Johansson