06 jul 2015 06:00

06 jul 2015 06:00

Ny terrängbana i Tibro

Ny lekplats har byggts vid Häggetorpsskolan. Den nya banan tränar kroppsuppfattning och utmanar barnens fysiska lek.

Under slutet av juni invigdes den nya motoriklekplatsen på baksidan av Häggetorpsskolan. Banan innehåller många varierande stationer och en linbana.

– Det fanns en även tidigare men den hade fallit för åldersstrecket och vi tyckte att det var värt att bevara den. Den har klätterhinder och inga höga fallhöjder, säger Dan Bäckström, arbetsledare, samhällsbyggnadsförvaltningen.

Uppskattad

Sommarlovslediga ungdomar var på plats för att testa det nya området.

– När de byggde det här var jag här med en kompis varenda dag. Den är rolig och har mycket olika hinder. Man tränar både balans och lite styrka, roligast är linbanan, menade kompisarna Edvin, Filip och Ajdin.

Under slutet av juni invigdes den nya motoriklekplatsen på baksidan av Häggetorpsskolan. Banan innehåller många varierande stationer och en linbana.

– Det fanns en även tidigare men den hade fallit för åldersstrecket och vi tyckte att det var värt att bevara den. Den har klätterhinder och inga höga fallhöjder, säger Dan Bäckström, arbetsledare, samhällsbyggnadsförvaltningen.

Uppskattad

Sommarlovslediga ungdomar var på plats för att testa det nya området.

– När de byggde det här var jag här med en kompis varenda dag. Den är rolig och har mycket olika hinder. Man tränar både balans och lite styrka, roligast är linbanan, menade kompisarna Edvin, Filip och Ajdin.

  • Frans Nilsson