09 jul 2015 10:01

09 jul 2015 10:03

Missfärgat vatten vid Strandstaden

Områden av missfärgat vatten har påträffats i Örlen. Miljösamverkan Östra Skaraborg misstänker algblomning.

Under de senaste dagarna har klagomål inkommit till Miljösamverkan Östra Skaraborg på vattnet vid badplatsen och småbåtsanläggningen runt Strandstaden. Det blågröna vattnet är en misstänkt algblomning.

Allmänheten uppmanas att undvika bad i aktuellt område och se till att husdjur inte dricker av vattnet. I nuläget kan de inte förutspå om det är giftigt men det kan ge upphov till hudirritationer, uppger Miljösamverkan Östra Skaraborg på sin hemsida.

Under de senaste dagarna har klagomål inkommit till Miljösamverkan Östra Skaraborg på vattnet vid badplatsen och småbåtsanläggningen runt Strandstaden. Det blågröna vattnet är en misstänkt algblomning.

Allmänheten uppmanas att undvika bad i aktuellt område och se till att husdjur inte dricker av vattnet. I nuläget kan de inte förutspå om det är giftigt men det kan ge upphov till hudirritationer, uppger Miljösamverkan Östra Skaraborg på sin hemsida.

  • Frans Nilsson