10 jul 2015 06:00

10 jul 2015 08:07

Biljakt i centrala Tibro

Blev bestulen och jagad

Under måndagsnatten blev Filiph Zander bestulen och jagad i biljakt genom Tibros centrala delar.
– Jag ringde polisen efteråt men de sa att det fanns inget de kan göra, berättar Filiph.

När Filiph under måndagskvällen klev ut från sitt jobb i Hjo upptäckte han ett inbrott i sin bil. Plånbok, stereo och nycklar till hans garage i Tibro var borta.

– Framåt niotiden på kvällen fick jag ett larm i min mobil från garaget. När jag åkte dit var det ingen kvar men grannen hade sett en vit skåpbil. Förmodligen hade de hållit span och sett att jag varit där innan, berättar han.

Biljakt

Runt midnatt samma kväll väntade han in sina vänner vid torget när han får syn på en vit skåpbil utan registreringsskyltar. Han bestämmer han sig för att följa efter.

– De åkte ut mot Brevik. Efter ett tag vände jag och bara några hundra meter senare kom de bakom mig i full fart. De jagade mig genom Tibro och försökte hela tiden att köra om, jag vet inte om det var för att försöka få mig att bromsa, förklarar Filiph.

Maktlös

Några timmar senare kontaktar han polisen för att göra en anmälan, men deras svar fick honom att tveka.

– De sa att det finns inget de kan göra eftersom det inte finns några bevis. Vart är rättssystemet på väg om de börjar resonera så, undrar Filiph.

Efter att ha blivit förföljd en andra gång påtalar han detta för polis som befann sig på plats, men blir återigen ignorerad. Utredningschef Peder Andreasson beklagar bemötandet.

– Vi har semester som alla andra och prioriterar vilka ärenden vi jobbar med just nu men det skulle naturligtvis ha tagits upp en anmälan, säger han.

När Filiph under måndagskvällen klev ut från sitt jobb i Hjo upptäckte han ett inbrott i sin bil. Plånbok, stereo och nycklar till hans garage i Tibro var borta.

– Framåt niotiden på kvällen fick jag ett larm i min mobil från garaget. När jag åkte dit var det ingen kvar men grannen hade sett en vit skåpbil. Förmodligen hade de hållit span och sett att jag varit där innan, berättar han.

Biljakt

Runt midnatt samma kväll väntade han in sina vänner vid torget när han får syn på en vit skåpbil utan registreringsskyltar. Han bestämmer han sig för att följa efter.

– De åkte ut mot Brevik. Efter ett tag vände jag och bara några hundra meter senare kom de bakom mig i full fart. De jagade mig genom Tibro och försökte hela tiden att köra om, jag vet inte om det var för att försöka få mig att bromsa, förklarar Filiph.

Maktlös

Några timmar senare kontaktar han polisen för att göra en anmälan, men deras svar fick honom att tveka.

– De sa att det finns inget de kan göra eftersom det inte finns några bevis. Vart är rättssystemet på väg om de börjar resonera så, undrar Filiph.

Efter att ha blivit förföljd en andra gång påtalar han detta för polis som befann sig på plats, men blir återigen ignorerad. Utredningschef Peder Andreasson beklagar bemötandet.

– Vi har semester som alla andra och prioriterar vilka ärenden vi jobbar med just nu men det skulle naturligtvis ha tagits upp en anmälan, säger han.

  • Frans Nilsson