10 jul 2015 10:50

10 jul 2015 10:51

Gemenskap i Sommarkväll

Under onsdagen anordnade Vuxenskolan Gemenskap i sommarkväll. Eleonor och Jimmy Andersson uppträdde med gamla musikpärlor.

Vid onsdagens Gemenskap i Sommarkväll på Allégården var det allsång, en programpunkt som återkommer varje onsdag i juli med olika artister. Uppträdde gjorde Eleonor och Jimmy Andersson från Varola.

Eleonor har ett förflutet som sångerska tillsammans med sin far och syster i familjebandet Eleonors Trio. Jimmy har framgångsrikt satsat på en egen karriär. På senare tid har mor och son börjat uppträda tillsammans med att sjunga schlagers från olika tider och leda allsång.

Allsång

Publiken var med på noterna och sjöng gärna med när Eleonor sträckte fram sin mikrofon. Melodier så som Leende guldbruna ögon, Flottarkärlek, Idas sommarvisa med mera avlöste varandra under kvällen.

Jimmy som kompade sin mor på gitarr när hon sjöng framförde själv några välkända melodier av bland annat Jonny Cash, Elvis Presley och några egenkomponerade låtar. Gitarr boogie var en melodi som han kände speciellt för vilket hördes när han spelade den med inlevelse.

Variation

Med låten Varolabo som han också sjöng har han legat på Skaraborgstoppen många veckor förra året. Att Jimmy även var en duktig pianist fick han visa i avslutningsmelodin Please Release Me som Eleonor sjöng till. Kvällen avslutades med kaffe och kaka med samvaro. Nästa tillfälle blir det Irländsk folkmusik med Duo Dubbel.

 

Vid onsdagens Gemenskap i Sommarkväll på Allégården var det allsång, en programpunkt som återkommer varje onsdag i juli med olika artister. Uppträdde gjorde Eleonor och Jimmy Andersson från Varola.

Eleonor har ett förflutet som sångerska tillsammans med sin far och syster i familjebandet Eleonors Trio. Jimmy har framgångsrikt satsat på en egen karriär. På senare tid har mor och son börjat uppträda tillsammans med att sjunga schlagers från olika tider och leda allsång.

Allsång

Publiken var med på noterna och sjöng gärna med när Eleonor sträckte fram sin mikrofon. Melodier så som Leende guldbruna ögon, Flottarkärlek, Idas sommarvisa med mera avlöste varandra under kvällen.

Jimmy som kompade sin mor på gitarr när hon sjöng framförde själv några välkända melodier av bland annat Jonny Cash, Elvis Presley och några egenkomponerade låtar. Gitarr boogie var en melodi som han kände speciellt för vilket hördes när han spelade den med inlevelse.

Variation

Med låten Varolabo som han också sjöng har han legat på Skaraborgstoppen många veckor förra året. Att Jimmy även var en duktig pianist fick han visa i avslutningsmelodin Please Release Me som Eleonor sjöng till. Kvällen avslutades med kaffe och kaka med samvaro. Nästa tillfälle blir det Irländsk folkmusik med Duo Dubbel.

 

  • Elof Johansson