18 jul 2015 06:00

18 jul 2015 06:00

Hembakt tårtfest på Balteryd

Tårtkalaset närmar sig

Nästa lördag är det tårtkalas i Balteryd. Buffén uppgår till närmare 40 olika sorter som serveras till levande musik.

Det bakas för fullt i stugorna för att få tillräckligt med tårtor till stora tårtkalaset i Balteryd på lördag den 25:e. Åtgången brukar det inte vara något fel på när det finns 30 till 40 olika sorter att välja på. Det är likadant nu som till kakkalaset, föreningarna i Tibro längs Ånas, medlemmar som står för bakningen av godsakerna. Flarntårtor, gräddtårtor, marsipantårtor och många andra sorter kommer att finnas uppdukade i hembygdsgårdens trädgård.

Levande musik

Besökare får även lyssna till Tibrobälgarna som kommer att underhålla med både sång och musik. De spelar på dragspel, gitarr, fiol, bas, klarinett och saxofon. Den nyinvigda utställningen på andra våningen kommer att hållas öppen för visning av gamla saker som har funnits på Balteryd förr i tiden. Boa är också öppen med redskap som funnits på gårdarna runtomkring.

Det bakas för fullt i stugorna för att få tillräckligt med tårtor till stora tårtkalaset i Balteryd på lördag den 25:e. Åtgången brukar det inte vara något fel på när det finns 30 till 40 olika sorter att välja på. Det är likadant nu som till kakkalaset, föreningarna i Tibro längs Ånas, medlemmar som står för bakningen av godsakerna. Flarntårtor, gräddtårtor, marsipantårtor och många andra sorter kommer att finnas uppdukade i hembygdsgårdens trädgård.

Levande musik

Besökare får även lyssna till Tibrobälgarna som kommer att underhålla med både sång och musik. De spelar på dragspel, gitarr, fiol, bas, klarinett och saxofon. Den nyinvigda utställningen på andra våningen kommer att hållas öppen för visning av gamla saker som har funnits på Balteryd förr i tiden. Boa är också öppen med redskap som funnits på gårdarna runtomkring.

  • Elof Johansson