20 aug 2015 06:00

20 aug 2015 06:00

Inget gratis wifi på torget

TIBRO: Förslag avslås

Gratis internet för besökarna på torget. Det tyckte Per-Olof Andersson (M) var en bra idé men de som bestämmer säger nej.

Per-Olof Andersson ville att det skulle finnas Internet tillgängligt på stora och lilla torget i Tibro. På det skulle besökarna kunna koppla upp sig kostnadsfritt med sina mobiler och surfplattor.

Det skriftliga förslaget handlade om att utvidga räckvidden i samband med att Wifi installerades på gallerian.

Lite extra

Per-Olof Andersson började sin motion med ”Tibro vill vara ett modernt samhälle som sticker ut. En viktig del i ett modernt samhälle är kommunikation med omvärlden elektroniskt”.

Han uppmanade Tibro kommun att erbjuda besökarna en service utöver det vanliga. Han föreslog att de två kommunala bolagen Tibro energi och Tibrobyggen skulle utreda möjligheterna och vilka kostnader tjänsten skulle medföra.

Minskat behov

Kommunen förväntas nu säga nej till förslaget. Enligt dem är efterfrågan på fritt Internet inte längre lika stor eftersom de flesta besökarna redan har en snabbare uppkoppling genom 4G i sina mobiltelefoner.

Att erbjuda tjänsten utomhus verkar också svårt. Kommunen bör enligt Sveriges kommuner och landsting, Skl, erbjuda gratis, trådlös uppkoppling i sina fastigheter och verksamheter men däremot är det mer tveksamt att göra det i parker, på stränder och torg.

Finns redan

I nuläget finns det fritt Internet i gallerian, sporthallen, ishallen, biblioteket, på Inredia och Fågelviksgymnasiet. Det underlättar för besökarna eftersom kommunen ofta själva hänvisar till olika hemsidor för mer information.

Per-Olof Andersson ville att det skulle finnas Internet tillgängligt på stora och lilla torget i Tibro. På det skulle besökarna kunna koppla upp sig kostnadsfritt med sina mobiler och surfplattor.

Det skriftliga förslaget handlade om att utvidga räckvidden i samband med att Wifi installerades på gallerian.

Lite extra

Per-Olof Andersson började sin motion med ”Tibro vill vara ett modernt samhälle som sticker ut. En viktig del i ett modernt samhälle är kommunikation med omvärlden elektroniskt”.

Han uppmanade Tibro kommun att erbjuda besökarna en service utöver det vanliga. Han föreslog att de två kommunala bolagen Tibro energi och Tibrobyggen skulle utreda möjligheterna och vilka kostnader tjänsten skulle medföra.

Minskat behov

Kommunen förväntas nu säga nej till förslaget. Enligt dem är efterfrågan på fritt Internet inte längre lika stor eftersom de flesta besökarna redan har en snabbare uppkoppling genom 4G i sina mobiltelefoner.

Att erbjuda tjänsten utomhus verkar också svårt. Kommunen bör enligt Sveriges kommuner och landsting, Skl, erbjuda gratis, trådlös uppkoppling i sina fastigheter och verksamheter men däremot är det mer tveksamt att göra det i parker, på stränder och torg.

Finns redan

I nuläget finns det fritt Internet i gallerian, sporthallen, ishallen, biblioteket, på Inredia och Fågelviksgymnasiet. Det underlättar för besökarna eftersom kommunen ofta själva hänvisar till olika hemsidor för mer information.