05 sep 2015 09:13

05 sep 2015 16:02

Foto: Elof Johansson, Petra Lundgren

Kraftig brand i industribyggnad

NY VERSION: Räddningsstyrkor från Tibro, Skövde och Hjo bekämpade en kraftig brand i en industribyggnad på Järnvägsgatan i Tibro på lördagsmorgonen. Byggnaden där tre företag huserar, varav ett byggvaruhus, har nu släckts.

Larmet om branden inkom till SOS alarm vid 07.40-tiden. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad i byggnaden som bland annat inrymmer ett byggföretag.

Styrkor från Tibro, Skövde och Hjo har under morgonen bekämpat branden som var under kontroll vid 10.30-tiden, då spridningsrisk inte läntre förelåg. Vid 12-tiden meddelade räddnjingstjänsten att branden var släckt.

- Insatsen avlsutades helt runt klockan 14. Vi har haft ett 20-tal brandmän på plats och lyckades begränsa branden till en byggnad, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten, till SLA.

Räddningstjänst och polis spärrade under morgonen av ett stort område kring lokalerna i industrområdet runt Järnvägsgatan då man inledningsvis befarade eventuell explosionsrisk. Ett antal glasflaskor togs ut ur byggnaden, men det fanns ingen farlig gas eller andra ämnen i byggnaden.

Hur branden startade finns det ännu ingen klar uppfattning om, inte heller skadornas omfattning. Det mesta talar dock för att lokalerna har omfattande brand-, rök och vattenskador efter släckningsarbetet.

I nuläget tyder det mesta på att branden har startat inomhus.

- Branden har troligen startat inne i lokalen, det är vår bedömning. Vi har dock lyckats hindra branden från att sprida sig upp i taket, vilket hade lett till betydligt mer omfattande skador, säger Brandels.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mordbrand. Tekniker kommer att genomföra en undersökning när man får tillgång till lokalerna.

Texten uppdateras.

Larmet om branden inkom till SOS alarm vid 07.40-tiden. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad i byggnaden som bland annat inrymmer ett byggföretag.

Styrkor från Tibro, Skövde och Hjo har under morgonen bekämpat branden som var under kontroll vid 10.30-tiden, då spridningsrisk inte läntre förelåg. Vid 12-tiden meddelade räddnjingstjänsten att branden var släckt.

- Insatsen avlsutades helt runt klockan 14. Vi har haft ett 20-tal brandmän på plats och lyckades begränsa branden till en byggnad, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten, till SLA.

Räddningstjänst och polis spärrade under morgonen av ett stort område kring lokalerna i industrområdet runt Järnvägsgatan då man inledningsvis befarade eventuell explosionsrisk. Ett antal glasflaskor togs ut ur byggnaden, men det fanns ingen farlig gas eller andra ämnen i byggnaden.

Hur branden startade finns det ännu ingen klar uppfattning om, inte heller skadornas omfattning. Det mesta talar dock för att lokalerna har omfattande brand-, rök och vattenskador efter släckningsarbetet.

I nuläget tyder det mesta på att branden har startat inomhus.

- Branden har troligen startat inne i lokalen, det är vår bedömning. Vi har dock lyckats hindra branden från att sprida sig upp i taket, vilket hade lett till betydligt mer omfattande skador, säger Brandels.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mordbrand. Tekniker kommer att genomföra en undersökning när man får tillgång till lokalerna.

Texten uppdateras.

  • Thomas Hagström