07 sep 2015 06:00

07 sep 2015 06:00

Höstfest för alla åldrar i centrum

Årets höstfest i Tibro startade som en blöt tillställning men avslutades med skinande sol och mycket folk.– Bättre än förväntat, säger Jane Agerskov, ordförande för Tibro handel.

Höstfesten började klockan tio med handlare på torget och några av de som fanns på plats var Blommans, Bagare Brage och Gräskärrs vilt. Fårakullens gårdsbageri fanns även på plats för att bjuda på smakprov från det kommande bageriet.

Ny attraktion

En ny attraktion som introducerades i år var lådbilsrally som lockade totalt fyra tävlande och inte nog med att de slogs om en första plats i racet så skulle även den snyggaste lådbilen koras. Efter tävlingen fick varje förare komma upp på scen och hämta sitt pris vilket var en flockad träklubba och passande nog ett paket godisbilar. Den snyggaste lådbilen gick till startare nummer ett och kördes av Vilgot. För att ytterligare underhålla barnen så fanns det på torget också hoppborg och ansiktsmålning.

– Vi ville fokusera mycket på barnen i år och om barnen är glada är föräldrarna också glada, förklarar Jane Agerskov.

För de vuxna så fanns det möjlighet till provsmakning av delikatesser och möjlighet att fika i det stora tältet.

Klockan halv tolv var det dags för Cher community devotion som på grund av det dåliga vädret framförde sin cheerleadinguppvisning inomhus i gallerian.

Talangjakt

Klockan tolv startade Tibros egen talangjakt som innehöll fyra musikuppträdanden och två dansnummer. Juryn av tre fick efter tio minuters tänkande avslöja vinnarna av tävlingen. Priset på 1000 kronor gick till kusinerna Cornelia och Elias som för dagen kallade sig för Cornelias och framförde Bon Jovis låt Wanted dead or alive.

Klockan ett ställde sig Idolaktuella Jonas Peker på scen och framförde både lugna och snabba låtar som publiken fick klappa takten till.

En av de största höjdpunkterna var dock vem som skulle bli årets Tibrobo. Elof Johansson som blev tilldelad utmärkelsen förra året fick kliva upp på scenen och säga några ord innan träskulpturen i år blev tilldelad till Sven-Inge Brandqvist som är ordförande för parkstyrelsen och har anordnat danskurser i Tibroparken under året.

Höstfesten började klockan tio med handlare på torget och några av de som fanns på plats var Blommans, Bagare Brage och Gräskärrs vilt. Fårakullens gårdsbageri fanns även på plats för att bjuda på smakprov från det kommande bageriet.

Ny attraktion

En ny attraktion som introducerades i år var lådbilsrally som lockade totalt fyra tävlande och inte nog med att de slogs om en första plats i racet så skulle även den snyggaste lådbilen koras. Efter tävlingen fick varje förare komma upp på scen och hämta sitt pris vilket var en flockad träklubba och passande nog ett paket godisbilar. Den snyggaste lådbilen gick till startare nummer ett och kördes av Vilgot. För att ytterligare underhålla barnen så fanns det på torget också hoppborg och ansiktsmålning.

– Vi ville fokusera mycket på barnen i år och om barnen är glada är föräldrarna också glada, förklarar Jane Agerskov.

För de vuxna så fanns det möjlighet till provsmakning av delikatesser och möjlighet att fika i det stora tältet.

Klockan halv tolv var det dags för Cher community devotion som på grund av det dåliga vädret framförde sin cheerleadinguppvisning inomhus i gallerian.

Talangjakt

Klockan tolv startade Tibros egen talangjakt som innehöll fyra musikuppträdanden och två dansnummer. Juryn av tre fick efter tio minuters tänkande avslöja vinnarna av tävlingen. Priset på 1000 kronor gick till kusinerna Cornelia och Elias som för dagen kallade sig för Cornelias och framförde Bon Jovis låt Wanted dead or alive.

Klockan ett ställde sig Idolaktuella Jonas Peker på scen och framförde både lugna och snabba låtar som publiken fick klappa takten till.

En av de största höjdpunkterna var dock vem som skulle bli årets Tibrobo. Elof Johansson som blev tilldelad utmärkelsen förra året fick kliva upp på scenen och säga några ord innan träskulpturen i år blev tilldelad till Sven-Inge Brandqvist som är ordförande för parkstyrelsen och har anordnat danskurser i Tibroparken under året.