15 sep 2015 10:43

15 sep 2015 10:43

Anlagda bränder utreds av polisen

Småbränder i trapphus

Vid flera tillfällen de senaste månaderna har det brunnit i en fastighet på Ågatan i Tibro. Polisen utreder nu vad som ligger bakom bränderna, ärendet är rubricerat som skadegörelse.

Strax före klockan elva på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand i ett trapphus i ett flerfamiljshus på Ågatan. Det brann i en barnvagn och det blev också rökutveckling i trapphuset. Räddningstjänsten släckte branden och ventilerade.

För en dryg vecka sedan var det en matta som satts i brand.

– Detta är två av flera tillfällen de senaste månaderna som det brunnit i fastigheten. I samtliga fall är händelserna rubricerande som skadegörelse eftersom det inte funnits någon spridningsrisk i trapphuset, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

– Vi misstänker att någon tänder på för det finns inga naturliga förklaringar till småbränderna.

Polisen har förhört boende i huset och även andra, men det finns inte i dag någon skäligen misstänkt för brotten.

– Men det finns skäl för oss att arbeta vidare med detta.

Strax före klockan elva på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand i ett trapphus i ett flerfamiljshus på Ågatan. Det brann i en barnvagn och det blev också rökutveckling i trapphuset. Räddningstjänsten släckte branden och ventilerade.

För en dryg vecka sedan var det en matta som satts i brand.

– Detta är två av flera tillfällen de senaste månaderna som det brunnit i fastigheten. I samtliga fall är händelserna rubricerande som skadegörelse eftersom det inte funnits någon spridningsrisk i trapphuset, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

– Vi misstänker att någon tänder på för det finns inga naturliga förklaringar till småbränderna.

Polisen har förhört boende i huset och även andra, men det finns inte i dag någon skäligen misstänkt för brotten.

– Men det finns skäl för oss att arbeta vidare med detta.