27 sep 2015 20:30

27 sep 2015 20:32

Möbeldagarna - en succé

Besökarna strömmade till Tibro och köerna utanför de olika industrierna och försäljningsställena bara växte.

Utanför Offecct och Lundbergs Möbelfabrik blev det rekordlånga köer av köplystna kunder. Det kom besökare från Skövde, Skara, Hjo, Mariestad men även från Göteborg, Mölndal, Trollhättan och så vidare. Möbeldagarna har spridit sig långt utanför Tibros gränser som synes på tillströmningen. Utbudet var stort på de olika ställena och många var de som fick tag på det de var ute efter.

Auktion

Priserna på de olika produkterna var mycket humana om man ser till vad de kostar i affärerna så kunderna åkte från Tibro mycket nöjda. På möblerna kunde det finnas något skönhets fel men det var bara ett tränat öga som kunde upptäcka det påpekades på Lundbergs möbler.

På Offecct ordnades en möbelauktion där intäkterna gick till ett barnhem i Tanzania och den gav cirka 40 000 kr ett mycket gott resultat som ledningen var mycket nöjda med. Auktionsförrättare var Magnus Thomson med ett förflutet i Tibro kommun.

Koncept

SA Möbler visade upp sitt koncept på kontorsmöbler som har slagit mycket väl ut i framför allt Kina, som har en växande marknad för möbler från Sverige. Det är personliga kontakter och relationer som gjort detta möjligt. Carl Malmstens möbler tillverkas fortfarande i Tibro av Tre sekel/City Möbler, som även har tidlösa stilmöbler på sitt program. IRE möbler med sitt sortiment på främst soffor väckte stor uppmärksamhet.

En lite mer udda möbeltillverkare är Trämagasinet som tillverkar specialmöbler efter egna ritningar eller kundens önskemål. På Hantverkcentrum visade eleverna som går där upp vad de hade lärt sig under sin utbildning. Eleverna får där en gedigen utbildning och det är många som efter sin utbildning kunnat starta egna företag. De nu nämnda och alla övriga aktörer under dagarna 2 var mycket nöjda med uppslutningen.

Begeistrade

På Inredia som fungerade som ett mässcentrum samlades också många besökare. En av orsakerna till det var att utställningen på andra våning hade ändrats om. Tidigare var det montrar med möbler från en tillverkare men nu var det miljöer uppbyggda i stället. Det har blivit mycket överskådligare på detta sätt och besökarna var helt begeistrade.

Att lilla Tibro kan ha en sådan bredd och kvalitet på sina tillverkade saker förvånade många. Det bjöds också på underhållning utanför en del av fabrikerna och på Inredia i form av varietéartisten Rasmus Wurm Han blåste jättestora såpbubblor utomhus och på Inredia jonglerade han med bollar, plockade pingisbollar ur munnen som aldrig tycktes ta slut och visade hur det går att behandla en Jo-Jo.

Utanför Offecct och Lundbergs Möbelfabrik blev det rekordlånga köer av köplystna kunder. Det kom besökare från Skövde, Skara, Hjo, Mariestad men även från Göteborg, Mölndal, Trollhättan och så vidare. Möbeldagarna har spridit sig långt utanför Tibros gränser som synes på tillströmningen. Utbudet var stort på de olika ställena och många var de som fick tag på det de var ute efter.

Auktion

Priserna på de olika produkterna var mycket humana om man ser till vad de kostar i affärerna så kunderna åkte från Tibro mycket nöjda. På möblerna kunde det finnas något skönhets fel men det var bara ett tränat öga som kunde upptäcka det påpekades på Lundbergs möbler.

På Offecct ordnades en möbelauktion där intäkterna gick till ett barnhem i Tanzania och den gav cirka 40 000 kr ett mycket gott resultat som ledningen var mycket nöjda med. Auktionsförrättare var Magnus Thomson med ett förflutet i Tibro kommun.

Koncept

SA Möbler visade upp sitt koncept på kontorsmöbler som har slagit mycket väl ut i framför allt Kina, som har en växande marknad för möbler från Sverige. Det är personliga kontakter och relationer som gjort detta möjligt. Carl Malmstens möbler tillverkas fortfarande i Tibro av Tre sekel/City Möbler, som även har tidlösa stilmöbler på sitt program. IRE möbler med sitt sortiment på främst soffor väckte stor uppmärksamhet.

En lite mer udda möbeltillverkare är Trämagasinet som tillverkar specialmöbler efter egna ritningar eller kundens önskemål. På Hantverkcentrum visade eleverna som går där upp vad de hade lärt sig under sin utbildning. Eleverna får där en gedigen utbildning och det är många som efter sin utbildning kunnat starta egna företag. De nu nämnda och alla övriga aktörer under dagarna 2 var mycket nöjda med uppslutningen.

Begeistrade

På Inredia som fungerade som ett mässcentrum samlades också många besökare. En av orsakerna till det var att utställningen på andra våning hade ändrats om. Tidigare var det montrar med möbler från en tillverkare men nu var det miljöer uppbyggda i stället. Det har blivit mycket överskådligare på detta sätt och besökarna var helt begeistrade.

Att lilla Tibro kan ha en sådan bredd och kvalitet på sina tillverkade saker förvånade många. Det bjöds också på underhållning utanför en del av fabrikerna och på Inredia i form av varietéartisten Rasmus Wurm Han blåste jättestora såpbubblor utomhus och på Inredia jonglerade han med bollar, plockade pingisbollar ur munnen som aldrig tycktes ta slut och visade hur det går att behandla en Jo-Jo.

  • Elof Johansson