30 sep 2015 14:43

30 sep 2015 16:57

Skolan har nu anmält "nollningen" till polisen

Ettor kan ha utsatts för kränkningar

Fågelviksgymnasiet har nu polisanmält den misstänkta ”nollningen” av elever i ettan.
– Vi har fått uppgifter om vad som ska ha hänt, det skulle kunna röra sig om olaga tvång, säger Tony Johansson, Skövdepolisen.

Det var på tisdagen som SLA kunde avslöja att elever i ettan på motocrossgymnasiet vid Fågelviksgymnasiet enligt uppgift till tidningen bland annat skulle ha fått sina huvuden rakade. Även ”bögtester” skulle ha genomförts, porrfilmer hade visats och crossmotorcyklar skulle ha förstörts. Allt i samband med insparken för ettorna. Skolan har enligt uppgift inlett en utredning om vad som egentligen hände.

Utredning

Skolledningen på Fågelviksgymnasiet fick i måndags indikationer om att elever i årskurs 2 och 3 på motocrossgymnasiet ska ha utsatt yngre elever för olika former av kränkande behandling vid ett antal tillfällen på sin fritid under augusti och september. Rektorn beslutade omgående att inleda en utredning. Enligt ett pressmeddelande på Tibro kommuns hemsida fick motocrossinstruktörerna i uppdrag att genomföra samtal med eleverna. Men anledning av vad som framkom där beslutade skolledningen på onsdagen att lämna in en polisanmälan.

Eftersom instruktörerna fått ett uppdrag som är kopplat till det inträffade har all motocrossundervisning ställts in tills vidare.

Kontaktade polisen

Redan i tisdags hade skolan hört av sig till polisen och berättat om vad man nåtts av för uppgifter kring ”nollningen”.

– Det stämmer, skolan hörde av sig och jag hade ett kort samtal med en person där som beskrev vad som kan ha hänt på skolan, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Enligt honom skulle händelserna, om det är så som uppgifterna om vad som inträffat gör gällande, skulle det kunna röra sig om brottsrubriceringar som olaga tvång, misshandel eller vållande till kroppsskada.

– Men det är alldeles för tidigt att säga vad det blir av detta, vi har inte alls hunnit titta på ärendet.

– En utredare ska höra av sig till skolan igen för att få fram fler uppgifter. Vi måste få mer fakta.

Det var på tisdagen som SLA kunde avslöja att elever i ettan på motocrossgymnasiet vid Fågelviksgymnasiet enligt uppgift till tidningen bland annat skulle ha fått sina huvuden rakade. Även ”bögtester” skulle ha genomförts, porrfilmer hade visats och crossmotorcyklar skulle ha förstörts. Allt i samband med insparken för ettorna. Skolan har enligt uppgift inlett en utredning om vad som egentligen hände.

Utredning

Skolledningen på Fågelviksgymnasiet fick i måndags indikationer om att elever i årskurs 2 och 3 på motocrossgymnasiet ska ha utsatt yngre elever för olika former av kränkande behandling vid ett antal tillfällen på sin fritid under augusti och september. Rektorn beslutade omgående att inleda en utredning. Enligt ett pressmeddelande på Tibro kommuns hemsida fick motocrossinstruktörerna i uppdrag att genomföra samtal med eleverna. Men anledning av vad som framkom där beslutade skolledningen på onsdagen att lämna in en polisanmälan.

Eftersom instruktörerna fått ett uppdrag som är kopplat till det inträffade har all motocrossundervisning ställts in tills vidare.

Kontaktade polisen

Redan i tisdags hade skolan hört av sig till polisen och berättat om vad man nåtts av för uppgifter kring ”nollningen”.

– Det stämmer, skolan hörde av sig och jag hade ett kort samtal med en person där som beskrev vad som kan ha hänt på skolan, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Enligt honom skulle händelserna, om det är så som uppgifterna om vad som inträffat gör gällande, skulle det kunna röra sig om brottsrubriceringar som olaga tvång, misshandel eller vållande till kroppsskada.

– Men det är alldeles för tidigt att säga vad det blir av detta, vi har inte alls hunnit titta på ärendet.

– En utredare ska höra av sig till skolan igen för att få fram fler uppgifter. Vi måste få mer fakta.