01 okt 2015 14:33

01 okt 2015 14:37

Minst sju elever utsatta

Nollningen av ettor

Polisen har nu utifrån polisanmälan från gymnasiet gällande ”nollningen” rubricerat de misstänkta brotten.
– Det handlar initialt bland annat om olaga tvång och sexuellt ofredande. Det finns i nuläget sju målsäganden, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

I tisdags avslöjade SLA att elever i ettan på motocrossgymnasiet vid Fågelviksgymnasiet bland annat skulle ha fått sina huvuden rakade av äldre elever. Även ”bögtester” skulle ha genomförts, porrfilmer hade visats och crossmotorcyklar skulle ha förstörts. Detta skulle ha skett i samband med insparken för ettorna. Skolledningen ska ha nåtts av uppgifter om att detta har inträffat vid ett antal tillfällen på elevernas fritid under augusti och september.

Skolan inledde en utredning och motocrossinstruktörerna fick i uppdrag att genomföra samtal med eleverna. Men anledning av vad som framkom där beslutade skolledningen på onsdagen att lämna in en polisanmälan.

Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, har nu upprättat anmälan och även rubricerat de misstänkta gärningarna.

– Det har jag gjort utifrån de uppgifter som skolan kom med. Rubriceringarna är ofredande, olaga tvång, sexuellt ofredande och åverkan. Nu ska vi utreda detta vidare, vi får se vad det slutar med, säger han till SLA.

– I nuläget handlar det om sju målsäganden.

Under torsdagen deltog också två polismän från Skövde i ett möte som skolan kallat till.

– Det är ett möte för föräldrar och elever där vi också är med och informerar.

I tisdags avslöjade SLA att elever i ettan på motocrossgymnasiet vid Fågelviksgymnasiet bland annat skulle ha fått sina huvuden rakade av äldre elever. Även ”bögtester” skulle ha genomförts, porrfilmer hade visats och crossmotorcyklar skulle ha förstörts. Detta skulle ha skett i samband med insparken för ettorna. Skolledningen ska ha nåtts av uppgifter om att detta har inträffat vid ett antal tillfällen på elevernas fritid under augusti och september.

Skolan inledde en utredning och motocrossinstruktörerna fick i uppdrag att genomföra samtal med eleverna. Men anledning av vad som framkom där beslutade skolledningen på onsdagen att lämna in en polisanmälan.

Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, har nu upprättat anmälan och även rubricerat de misstänkta gärningarna.

– Det har jag gjort utifrån de uppgifter som skolan kom med. Rubriceringarna är ofredande, olaga tvång, sexuellt ofredande och åverkan. Nu ska vi utreda detta vidare, vi får se vad det slutar med, säger han till SLA.

– I nuläget handlar det om sju målsäganden.

Under torsdagen deltog också två polismän från Skövde i ett möte som skolan kallat till.

– Det är ett möte för föräldrar och elever där vi också är med och informerar.