09 okt 2015 16:31

09 okt 2015 16:32

Kyrkokören 90-årsjubilerar

KYRKEFALLA

På söndag kväll bjuder Kyrkefalla kyrkokör in till en jubileumskonsert. Kören startades för 90 år sedan av Sigge Andrén, en kulturpersonlighet i Tibro på den tiden och många minns honom också som lärare.

Kyrkefalla kyrkokör består av 25 sångare, är en blandad kör med en snittålder på sångarna på ungeför 40 år. Den framträder sex sju gånger per termin och efter jubileumskonserten denna söndag väntar stämningsull konsert vid Allhelgonahögtiden.Jubileumskonserten bjuder på allt från Palestrina till negro spirituals och två irländska melodier:

– Till våren reser kören till Irland, avslöjar körledare Jenny de Carvalho som själv firar 15-årsjubileum som organist och körledare i Tibro den första advent.

På söndag kväll bjuder Kyrkefalla kyrkokör in till en jubileumskonsert. Kören startades för 90 år sedan av Sigge Andrén, en kulturpersonlighet i Tibro på den tiden och många minns honom också som lärare.

Kyrkefalla kyrkokör består av 25 sångare, är en blandad kör med en snittålder på sångarna på ungeför 40 år. Den framträder sex sju gånger per termin och efter jubileumskonserten denna söndag väntar stämningsull konsert vid Allhelgonahögtiden.Jubileumskonserten bjuder på allt från Palestrina till negro spirituals och två irländska melodier:

– Till våren reser kören till Irland, avslöjar körledare Jenny de Carvalho som själv firar 15-årsjubileum som organist och körledare i Tibro den första advent.