30 okt 2015 06:00

30 okt 2015 06:00

Nära 400 i halvtid - rusning till museets bilutställning

TIBRO MUSEUM: Fick ha extraöppet i söndags

Nära 400 personer har hittills sett bilutställningen på Tibro museum och museets Eva Thörn vet bara en utställning som varit mer populär i halvtid.
– Det var modeutställningen med Skövdebördiga Gunilla Ponténs kläder.

”Bilar som vi köpte och körde i Tibro” är en utställning på Tibro museum som speglar en epok med de bilar som sålts hos någon av de 28 bilmärkeshandlare som funnits i Tibro. Efter andra världskriget blomstrade bilförsäljningen i det tidiga 50-talet och det handlades med kontrakt på många bilmärken. Och trots att utställningen inte består av bilar utan av bilder, texter och andra föremål som förknippas med Tibros bilförsäljningsställen och försäljarna är utställningen redan en succé.

Utställningen är öppen på eftermiddagar tisdagar och onsdagar och pågår till och med den 18 november.

”Bilar som vi köpte och körde i Tibro” är en utställning på Tibro museum som speglar en epok med de bilar som sålts hos någon av de 28 bilmärkeshandlare som funnits i Tibro. Efter andra världskriget blomstrade bilförsäljningen i det tidiga 50-talet och det handlades med kontrakt på många bilmärken. Och trots att utställningen inte består av bilar utan av bilder, texter och andra föremål som förknippas med Tibros bilförsäljningsställen och försäljarna är utställningen redan en succé.

Utställningen är öppen på eftermiddagar tisdagar och onsdagar och pågår till och med den 18 november.