01 nov 2015 16:02

01 nov 2015 16:02

Stämningsfullt på Alla helgons dag

Alla helgons dag är en dag då man ska minnas de som inte längre finns ibland oss och många gör det genom att tända ett ljus vid deras gravar.

Många symboliserar allhelgonahelgen med utklädnad och dörrknackning men det är faktiskt en tid då man ska komma ihåg och hedra de anhöriga som gått bort genom åren.

Under höstmörkret på lördagskvällen var bland annat kyrkogården vid Ransbergs kyrka full med tända ljus och lyktor vid gravarna som lyste upp gravstenarna. Likadant var det vid de andra kyrkogårdarna runt om i Tibro kommun.

Kyrkorna har under helgen haft öppet så att de som vill kunnat komma in och höra på gudstjänster och andakter samt tända ett ljus för att skänka en tanke till de som inte längre finns ibland oss. Allhelgonahelgen är alltså en stämningsfull högtid som präglas av stillhet och vackra minnen.

Många symboliserar allhelgonahelgen med utklädnad och dörrknackning men det är faktiskt en tid då man ska komma ihåg och hedra de anhöriga som gått bort genom åren.

Under höstmörkret på lördagskvällen var bland annat kyrkogården vid Ransbergs kyrka full med tända ljus och lyktor vid gravarna som lyste upp gravstenarna. Likadant var det vid de andra kyrkogårdarna runt om i Tibro kommun.

Kyrkorna har under helgen haft öppet så att de som vill kunnat komma in och höra på gudstjänster och andakter samt tända ett ljus för att skänka en tanke till de som inte längre finns ibland oss. Allhelgonahelgen är alltså en stämningsfull högtid som präglas av stillhet och vackra minnen.