04 nov 2015 16:00

04 nov 2015 16:05

Kick-off för Kulturvänner

INREDIA: Ett projekt som direkt möttes av stort intresse

Redan när kvällen drog i gång på Inredia syntes det ganska snabbt att det här är ett projekt som engagerar många.

I tisdags kväll var det kick-off för projektet Kulturvän som fokuserar på integrationen mellan nyanlända flyktingar och etablerade Tibrobor.

På Inredias övervåning hade arrangörerna dukat upp pastabuffé som gästerna bjöds att kalasa på innan presentationen.

Fler stolar

När denna skulle börja var lokalen så fullsatt att arrangörerna ständigt fick ta in fler stolar.

Emma Gustafsson och Selma Hedlund hälsade välkommen och gick bland annat igenom vad projektet går ut på och hur man anmäler sig.

Projektet är frivilligt och alla får anmäla sig, familjer som ensamboende men man måste då ha fyllt arton år. Man matchas efter en intervju ihop med någon som man kan komma överens med och träffas sedan för ett första möte.

Projektet drivs av Tibro kommun och handlar om att nyanlända flyktingar ska komma in i samhället och förstå kulturen och sociala koder i Sverige vilket kan vara svårt, samtidigt som etablerade Tibrobor får nya gemenskaper.

Det kommer att bli aktiviteter som man som Kulturvän kan gå på. Detta görs med hjälp av olika samarbetspartners som presentera sig under kvällen. Kickoffen avslutades med mingel och filmvisning om Tommy och Ibrahim som berättade om sina erfarenheter av ett liknande projekt i Falköping.

I tisdags kväll var det kick-off för projektet Kulturvän som fokuserar på integrationen mellan nyanlända flyktingar och etablerade Tibrobor.

På Inredias övervåning hade arrangörerna dukat upp pastabuffé som gästerna bjöds att kalasa på innan presentationen.

Fler stolar

När denna skulle börja var lokalen så fullsatt att arrangörerna ständigt fick ta in fler stolar.

Emma Gustafsson och Selma Hedlund hälsade välkommen och gick bland annat igenom vad projektet går ut på och hur man anmäler sig.

Projektet är frivilligt och alla får anmäla sig, familjer som ensamboende men man måste då ha fyllt arton år. Man matchas efter en intervju ihop med någon som man kan komma överens med och träffas sedan för ett första möte.

Projektet drivs av Tibro kommun och handlar om att nyanlända flyktingar ska komma in i samhället och förstå kulturen och sociala koder i Sverige vilket kan vara svårt, samtidigt som etablerade Tibrobor får nya gemenskaper.

Det kommer att bli aktiviteter som man som Kulturvän kan gå på. Detta görs med hjälp av olika samarbetspartners som presentera sig under kvällen. Kickoffen avslutades med mingel och filmvisning om Tommy och Ibrahim som berättade om sina erfarenheter av ett liknande projekt i Falköping.