06 nov 2015 19:00

06 nov 2015 21:05

Näringslivsgala på gång

NÄRINGSLIVSGALAN 2015: Tibroparken i fokus den 11 november

Vem blir Årets rookie och vem tar hem titeln Årets Företagare i Tibro i år? Hederspriserna är många och det lär bli en intressant afton i Tibroparken i nästa vecka.

Kommande onsdag den 11 november är det dags för Tibros handlare och övriga företagare att träffas under gemytliga former och övervara utdelningen av årets hederspriser. Sju till antalet.

Näringslivsgalan hålls i Tibro folketspark och har enligt uppgift ett fullsmäckat program med underhållning av Showkanalen, prisutdelningar och mat i tre akter.

Nominerade 2015 till titeln Årets rookie där SLA:s läsare röstar fram vinnaren via webben är Ruders egendom, Fiskmedmera och Tibro öl och vin.

Rookie-nominerade

Rookienominerde är den nya fiskaffären i centrala Tibro som haft öppet i snart ett år nu, anrika Ruders egendom som genomgått en nystart med omfattande renoveringar genom sin nya ägare och Tibros enda bryggeri, Tibro öl och vin, som är ett mikrobryggeri inrymt i källaren hemma hos ägaren Mattik Kotka där han gör flera olika sorters öl.

Om Ruder

Ruders egendom har genom sin nya ägare fått en uppfräschning och verksamheten har byggts upp igen från grunden. Innan herrgården togs över för ett och ett halvt år sedan var aktiviteterna få men sedan paret Anders Karlsson och Malin Forsdal tagit över har de ökat och egendomen har blivit en mötesplats med bland annat lunchservering.

Om bryggeriet

Bryggaren Matti Kotka har bryggt öl i tjugo år och det var först i början av 2015 som han gjorde sin hobby till en affärsverksamhet. I tvättstugan i familjens villa har han ett mikrobryggeri. Det enda bryggeriet i Tibro och med kapacitet för produktion av 150 liter i veckan. Han är godkänd som lagerhållare och importerar även viner.

Färsk fisk

Fiskmedmera öppnade i centrum i november i fjol. Vid fiskdisken återfinns grundarna Helena och Johan Thiberg, mor och son, som satsar på en god kvalitet med färskt och fräscht. Mycket gör de själva, allt från sillinläggningar till såser och bakelser.

Alla kategorier

Årets rookie: Utses av SLA:s läsare via webbröstning.

Årets Handlarpris: Utses av Tibro Handel.

Det goda exemplet: Utses av Samordningsförbundet.

Årets företagare: Utses av Företagarna Tibro - Karlsborg.

Årets Hållbarhetspris: Utses av Tibro kommun.

Årets mångfaldspris: Utses av Tibro kommun.

Fjärde året

Det blir för fjärde året i rad som en näringslivsgala arrangeras i Tibro. På menyn står som förrätt toast Skagen, huvudrätt helstekt fläskfilé med rödvinssås och ugnsrostad potatis och som efterrätt hallonpannacotta.

Kommande onsdag den 11 november är det dags för Tibros handlare och övriga företagare att träffas under gemytliga former och övervara utdelningen av årets hederspriser. Sju till antalet.

Näringslivsgalan hålls i Tibro folketspark och har enligt uppgift ett fullsmäckat program med underhållning av Showkanalen, prisutdelningar och mat i tre akter.

Nominerade 2015 till titeln Årets rookie där SLA:s läsare röstar fram vinnaren via webben är Ruders egendom, Fiskmedmera och Tibro öl och vin.

Rookie-nominerade

Rookienominerde är den nya fiskaffären i centrala Tibro som haft öppet i snart ett år nu, anrika Ruders egendom som genomgått en nystart med omfattande renoveringar genom sin nya ägare och Tibros enda bryggeri, Tibro öl och vin, som är ett mikrobryggeri inrymt i källaren hemma hos ägaren Mattik Kotka där han gör flera olika sorters öl.

Om Ruder

Ruders egendom har genom sin nya ägare fått en uppfräschning och verksamheten har byggts upp igen från grunden. Innan herrgården togs över för ett och ett halvt år sedan var aktiviteterna få men sedan paret Anders Karlsson och Malin Forsdal tagit över har de ökat och egendomen har blivit en mötesplats med bland annat lunchservering.

Om bryggeriet

Bryggaren Matti Kotka har bryggt öl i tjugo år och det var först i början av 2015 som han gjorde sin hobby till en affärsverksamhet. I tvättstugan i familjens villa har han ett mikrobryggeri. Det enda bryggeriet i Tibro och med kapacitet för produktion av 150 liter i veckan. Han är godkänd som lagerhållare och importerar även viner.

Färsk fisk

Fiskmedmera öppnade i centrum i november i fjol. Vid fiskdisken återfinns grundarna Helena och Johan Thiberg, mor och son, som satsar på en god kvalitet med färskt och fräscht. Mycket gör de själva, allt från sillinläggningar till såser och bakelser.

Alla kategorier

Årets rookie: Utses av SLA:s läsare via webbröstning.

Årets Handlarpris: Utses av Tibro Handel.

Det goda exemplet: Utses av Samordningsförbundet.

Årets företagare: Utses av Företagarna Tibro - Karlsborg.

Årets Hållbarhetspris: Utses av Tibro kommun.

Årets mångfaldspris: Utses av Tibro kommun.

Fjärde året

Det blir för fjärde året i rad som en näringslivsgala arrangeras i Tibro. På menyn står som förrätt toast Skagen, huvudrätt helstekt fläskfilé med rödvinssås och ugnsrostad potatis och som efterrätt hallonpannacotta.