11 nov 2015 17:23

11 nov 2015 17:23

Känd sonat för fiol och piano

KYRKEFALLA KYRKA: Carvalho och Schein tillsammans

På söndag bjuds publiken in till Kyrkefalla kyrka för att lyssna på fiol och pianomusik komponerad av Franz Schubert och Cesar Frank.

Vid pianot sitter Mauricio de Carvalho, född i Brasilien och sedan över tio år pianolärare i Tibro musikskola och även en frilansande pianist.

Violinisten Staffan Schein från Skövde har många gånger medverkat som konsertmästare och solist vid konserter runt om i landet. I denna musikgudstjänst bjuds publiken på Cesar Franks Sonat för fiol och piano.

Fint verk

Sonaten är ett av hans mest kända stycken och betraktas av många musiker som ett av de finaste verken för fiol och piano.

Av Schubert spelas Sonatina nr. 2, som liksom all hans musik är rik på melodier. Schubert (1797 - 1828) betraktas som en av de stora tonsättarna från senklassisism och tidig romantik och är en av de mest spelade tonsättarna från den tiden. Frank Schubert (1822 - 1890) hör för övrigt till den senare romantiska epoken. Aftonbönenkommer att hållas av komminister Kerstin Pilblad.

Vid pianot sitter Mauricio de Carvalho, född i Brasilien och sedan över tio år pianolärare i Tibro musikskola och även en frilansande pianist.

Violinisten Staffan Schein från Skövde har många gånger medverkat som konsertmästare och solist vid konserter runt om i landet. I denna musikgudstjänst bjuds publiken på Cesar Franks Sonat för fiol och piano.

Fint verk

Sonaten är ett av hans mest kända stycken och betraktas av många musiker som ett av de finaste verken för fiol och piano.

Av Schubert spelas Sonatina nr. 2, som liksom all hans musik är rik på melodier. Schubert (1797 - 1828) betraktas som en av de stora tonsättarna från senklassisism och tidig romantik och är en av de mest spelade tonsättarna från den tiden. Frank Schubert (1822 - 1890) hör för övrigt till den senare romantiska epoken. Aftonbönenkommer att hållas av komminister Kerstin Pilblad.