16 nov 2015 06:00

16 nov 2015 06:00

Kuslig spökvandring

SPETHULT: Skräckinjagande tradition lockade många

Spöken, demoner och andar stod och väntade i den mörka skogen och gruppen hade endast några ficklampor för att skydda sig mot de kusliga varelserna.

I skogarna omkring Spethults skola gick den dryga halvtimmes långa rundan som fick även de modigaste att få kalla kårar. Ingången till stigen var utmärkt med marschaller på var sida och bara efter några meter hördes ett skrik som fick de flesta i gruppen att stelna.

Mörkret omslöt

Under den klara stjärnhimlen på lördagskvällen följde barnen stigen och bävade över vad som skulle komma härnäst. Mörkret omslöt skogen och endast med några ficklampor kunde gruppen få en liten glimt av vad som fanns längre fram.

Försökte utröna

– Det är något där framme, skrek någon i gruppen, samtidigt som alla stannade upp för att försöka utröna vad objektet var för någonting.

Mitt i vägen kunde det komma springande en mörkklädd person eller så satt det två spöken på var sida om vägen.

Spökvandringen i Spethult är sedan länge en tradition som startade någon gång på 70-talet. Laila Lagerin som var med och startade vandringarna fick idén från ledarna i Blå bandrörelsens barnverksamhet och var då enklare än vad de är idag. Laila berättar att vandringarna ändras varje gång och brukar locka ett hundratal deltagare vilket hon uppskattade det till även detta år.

I skogarna omkring Spethults skola gick den dryga halvtimmes långa rundan som fick även de modigaste att få kalla kårar. Ingången till stigen var utmärkt med marschaller på var sida och bara efter några meter hördes ett skrik som fick de flesta i gruppen att stelna.

Mörkret omslöt

Under den klara stjärnhimlen på lördagskvällen följde barnen stigen och bävade över vad som skulle komma härnäst. Mörkret omslöt skogen och endast med några ficklampor kunde gruppen få en liten glimt av vad som fanns längre fram.

Försökte utröna

– Det är något där framme, skrek någon i gruppen, samtidigt som alla stannade upp för att försöka utröna vad objektet var för någonting.

Mitt i vägen kunde det komma springande en mörkklädd person eller så satt det två spöken på var sida om vägen.

Spökvandringen i Spethult är sedan länge en tradition som startade någon gång på 70-talet. Laila Lagerin som var med och startade vandringarna fick idén från ledarna i Blå bandrörelsens barnverksamhet och var då enklare än vad de är idag. Laila berättar att vandringarna ändras varje gång och brukar locka ett hundratal deltagare vilket hon uppskattade det till även detta år.