22 nov 2015 16:38

22 nov 2015 16:38

En lyckad julmarknad

TIBRO: Stort julutbud i Gravafors

Julen är på väg. Även om vi inte kommit in i december ännu så är det full fart på julmarknader runt om.

Gamla Missionshuset i Gravafors fylldes snabbt med besökare när dörrarna öppnades för årets julmarknad, den femte i ordningen och köpsugna besökare strömmade in. Stefan Gradh i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan är de som arrangerar julmarknaden.

Utbudet var som vanligt brett från hemstöpta ljus i olika utförande, sydda alster, trä slöjd, smycken, biprodukter, saft, och hembakat bröd, för att nämna några av de saker som fanns till salu. De flesta av försäljarna var från Tibro vilket vittnar om vilken stor kunnighet det finns i bygden när kreativiteten får flöda.

En kopp kaffe med hembakat bröd smakade bra efter en stunds handlande och då passade besökarna på att prata med varandra inför den stundande högtiden. Missionshuset är en samlingsplats för de som bor på den sidan Tibro och de som kommit dit från andra ställen kände sig lika varmt välkomna. Under tiden som kommers och kaffedrickande pågick underhöll Stefans Svänggäng från scenen. De är ett glatt gäng musikanter som verkligen gillar att spela tillsammans när det händer något. Det hela började med en dragspelskurs och har efter hand utökats med gitarrer och bas.

När de omkring 400 hundra besökarna som kommit till marknaden hade gått hem så kände både arrangörerna och försäljarna nöjda efter en på det hela lyckad julmarknad.

Gamla Missionshuset i Gravafors fylldes snabbt med besökare när dörrarna öppnades för årets julmarknad, den femte i ordningen och köpsugna besökare strömmade in. Stefan Gradh i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan är de som arrangerar julmarknaden.

Utbudet var som vanligt brett från hemstöpta ljus i olika utförande, sydda alster, trä slöjd, smycken, biprodukter, saft, och hembakat bröd, för att nämna några av de saker som fanns till salu. De flesta av försäljarna var från Tibro vilket vittnar om vilken stor kunnighet det finns i bygden när kreativiteten får flöda.

En kopp kaffe med hembakat bröd smakade bra efter en stunds handlande och då passade besökarna på att prata med varandra inför den stundande högtiden. Missionshuset är en samlingsplats för de som bor på den sidan Tibro och de som kommit dit från andra ställen kände sig lika varmt välkomna. Under tiden som kommers och kaffedrickande pågick underhöll Stefans Svänggäng från scenen. De är ett glatt gäng musikanter som verkligen gillar att spela tillsammans när det händer något. Det hela började med en dragspelskurs och har efter hand utökats med gitarrer och bas.

När de omkring 400 hundra besökarna som kommit till marknaden hade gått hem så kände både arrangörerna och försäljarna nöjda efter en på det hela lyckad julmarknad.

  • Elof Johansson