29 nov 2015 20:38

29 nov 2015 20:38

Julstämning lockade folk

TIBRO: Tomten kom med tåg

Årets julstämning i Tibro blev som vanligt en stämningsfull tillställning som lockade mycket folk.

Julstämningen startade vid tvåtiden på söndagseftermiddagen och besökarna kunde då fynda i butiker eller hos knallar på torget till förmånliga priser. Framför scenen fanns som vanligt den traditionella gissningstävlingen där man skulle gissa vikten på en gris vilket lockade barn som vuxna att ta en titt på det kraftiga djuret. Flera jullotterier fanns på plats där man kunde vinna olika sorters priser samt barnattraktionen fiskdammen för de yngre.

Vid halv tre-tiden hade folksamlingen blivit allt större då det var dags för tomten att anlända till torget och många var förväntansfulla om hur han skulle anlända. I ett tåg kom tomten färdandes i med de tre tomtenissorna som hjälpte honom av vagnen och upp på scenen. Konferencieren Towe Lindblom frågade tomten om han rest långt och han nickade till svar för att inte röja sin identitet. Den skulle avslöjas i slutet av arrangemanget. De närvarande skulle försöka lista ut vem det var och som avslutning fick alla veta att bakom skägget gömde sig Claes Jägevall.

Efter det blev det barnens tur att underhållas då man anordnade godisregn och juldanser framför scenen.

Vid fyratiden var det dags för Tibro handel att avslöja vinnaren i tävlingen Varför är det bäst att handla i Tibro?. Vinnarsloganen löd Hårt och mjukt, sött eller salt, smått som stort, här i Tibro köper vi allt och skaparen Agneta Larsson fick ta emot ett diplom samt presentkort till 25 olika butiker i Tibro där vardera är värt 500 kronor.

– Jätteroligt, sa den lite överraskade Agneta.

En lång tomtekortege med trummor, brandbilar, och hästar kom gående längs Fredsgatan innan det var dags för kröningen av årets Snövit Nathalie Magnusson. Strax därefter presenterades även Tibros Lucia vilket blev Irma Lundberg.

Kvällen avslutades med att Lions överlämnade en gåva till Tibros skolsköterskor på 25000 kronor som togs emot av Karin Kjellman från Häggetorpskolan.

Julstämningen startade vid tvåtiden på söndagseftermiddagen och besökarna kunde då fynda i butiker eller hos knallar på torget till förmånliga priser. Framför scenen fanns som vanligt den traditionella gissningstävlingen där man skulle gissa vikten på en gris vilket lockade barn som vuxna att ta en titt på det kraftiga djuret. Flera jullotterier fanns på plats där man kunde vinna olika sorters priser samt barnattraktionen fiskdammen för de yngre.

Vid halv tre-tiden hade folksamlingen blivit allt större då det var dags för tomten att anlända till torget och många var förväntansfulla om hur han skulle anlända. I ett tåg kom tomten färdandes i med de tre tomtenissorna som hjälpte honom av vagnen och upp på scenen. Konferencieren Towe Lindblom frågade tomten om han rest långt och han nickade till svar för att inte röja sin identitet. Den skulle avslöjas i slutet av arrangemanget. De närvarande skulle försöka lista ut vem det var och som avslutning fick alla veta att bakom skägget gömde sig Claes Jägevall.

Efter det blev det barnens tur att underhållas då man anordnade godisregn och juldanser framför scenen.

Vid fyratiden var det dags för Tibro handel att avslöja vinnaren i tävlingen Varför är det bäst att handla i Tibro?. Vinnarsloganen löd Hårt och mjukt, sött eller salt, smått som stort, här i Tibro köper vi allt och skaparen Agneta Larsson fick ta emot ett diplom samt presentkort till 25 olika butiker i Tibro där vardera är värt 500 kronor.

– Jätteroligt, sa den lite överraskade Agneta.

En lång tomtekortege med trummor, brandbilar, och hästar kom gående längs Fredsgatan innan det var dags för kröningen av årets Snövit Nathalie Magnusson. Strax därefter presenterades även Tibros Lucia vilket blev Irma Lundberg.

Kvällen avslutades med att Lions överlämnade en gåva till Tibros skolsköterskor på 25000 kronor som togs emot av Karin Kjellman från Häggetorpskolan.