01 dec 2015 15:49

01 dec 2015 15:49

Sveriges högsta jultomte(?)

TIBROTOMTEN: Elva meter hög och tjockare än någonsin

Gävle har sin halmbock, Skövde sin rockwoolren och Tibro sin jättetomte.

Elva meter hög på ett ungefär och tjockare för varje år och nu inne på fjärde året efter uppehållet. Många minns säkert den 10-12 meter höga och smala Tibrotomten på 1980-talet, den tomte som den dåvarande stadsträdgårdsmästaren satte upp på torget. I år funderar granuppsättarna i Lions på om 2015 års Tibrotomte kan vara Sveriges högsta tomte? Foto: Anita Enocksson.

Elva meter hög på ett ungefär och tjockare för varje år och nu inne på fjärde året efter uppehållet. Många minns säkert den 10-12 meter höga och smala Tibrotomten på 1980-talet, den tomte som den dåvarande stadsträdgårdsmästaren satte upp på torget. I år funderar granuppsättarna i Lions på om 2015 års Tibrotomte kan vara Sveriges högsta tomte? Foto: Anita Enocksson.