15 dec 2015 06:00

15 dec 2015 06:00

Ingen ska ha en ensam julafton

TIBRO: Mat och gemenskap på LP-kontakten

På julaftons kväll bjuder LP-kontakten in till julfirande på Korsgatan för dem som inte har någon att fira jul med.

Det är fjärde året som LP-kontakten i Tibro ordnar julfirande och det brukar komma ett 40-tal personer.

– Folk kommer och går hela tiden, en del sitter bara ner och tar en kopp kaffe medan andra stannar längre, säger Hans Örtlund, initiativtagaren.

LP startade i Sverige 1959 som en stiftelse. I dag drivs verksamheten som en förening, LP Riks. Man har nästan 80 självstyrande LP-kontakter över hela landet. Den i Tibro är en av dessa. LP:s verksamhetsidé är att med den kristna tron som grund förebygga och avhjälpa drog-och alkoholmissbruk genom fältarbete, lokala kontaktcentrum och behandlingshem. Kontakten i Tibro har aktiviteter hela veckorna. På julaftonskvällen blir det julmat, kaffe och musik. Ingvar Sjökvist och Louis Uhrbom underhåller på dragspel och saxofon. De som vill delta i firandet bör anmäla sig snarast till LP-kontakten.

– Vi ska ha några mysiga och trevliga timmar tillsammans. Alla är välkomna hit oavsett tro och man behöver inte ha problem med missbruk för att få vara med. Ingen ska behöva sitta ensam hemma på julafton.

Och utan samarbetet med Högåskyrkan skulle inte den här kvällen kunna genomföras.

– Diakon Ulrika Åshagen ordnar så att vi får del av den mat som köpts in till kyrkornas ekumeniska julfirande tidigare på dagen.

Det är fjärde året som LP-kontakten i Tibro ordnar julfirande och det brukar komma ett 40-tal personer.

– Folk kommer och går hela tiden, en del sitter bara ner och tar en kopp kaffe medan andra stannar längre, säger Hans Örtlund, initiativtagaren.

LP startade i Sverige 1959 som en stiftelse. I dag drivs verksamheten som en förening, LP Riks. Man har nästan 80 självstyrande LP-kontakter över hela landet. Den i Tibro är en av dessa. LP:s verksamhetsidé är att med den kristna tron som grund förebygga och avhjälpa drog-och alkoholmissbruk genom fältarbete, lokala kontaktcentrum och behandlingshem. Kontakten i Tibro har aktiviteter hela veckorna. På julaftonskvällen blir det julmat, kaffe och musik. Ingvar Sjökvist och Louis Uhrbom underhåller på dragspel och saxofon. De som vill delta i firandet bör anmäla sig snarast till LP-kontakten.

– Vi ska ha några mysiga och trevliga timmar tillsammans. Alla är välkomna hit oavsett tro och man behöver inte ha problem med missbruk för att få vara med. Ingen ska behöva sitta ensam hemma på julafton.

Och utan samarbetet med Högåskyrkan skulle inte den här kvällen kunna genomföras.

– Diakon Ulrika Åshagen ordnar så att vi får del av den mat som köpts in till kyrkornas ekumeniska julfirande tidigare på dagen.

  • Börje Sahlén