28 dec 2015 06:00

28 dec 2015 06:00

Annandagsrock i Tibro

PARKEN: Lyckad kväll

Det blev som vanligt en lyckad kväll i Tibroparken när de lokala banden Grävlings och The Airbags uppträdde under annandagskvällen.

Fart och fläkt var det redan från start med Tibrobandet Grävlings som var först upp på scen och framförde en blandad repertoar med inslag av Sven-Ingvars efter niotiden. Även om många av besökarna inte kommit än så var var det ändå några som vågade sig ut på dansgolvet för att skaka loss.

Stämning på topp

Ju längre kvällen gick desto mer ökade besöksantalet vilket självklart medförde mer folk ute på dansgolvet. Stämningen var, som vanligt när liknande arrangemang hålls i Tibroparken, på topp hos både arrangörer och besökare.

The Airbags bjöd på rockiga 50 och 60-tals låtar men även en och annan tryckare runt elvatiden. En låt som höjde stämningen rejält var låten Johnny b. Goode som verkligen satte fart på unga som gamla danspar.

Annandagsrocken var det sista stora dansarrangemanget i Tibroparken för i år. Arrangemangen har under hela året lockat en stor skara dansare från alla hörn av Skaraborg om inte ännu längre bort.

– Det har varit dansare från Skövde, Tidaholm och Karlsborg, jämför man med runt 30 år sedan så har danspubliken blivit mindre men publiken åker längre för att dansa vilket gynnar de lokala banden, förklarar Sven-Inge Brandqvist.

Hittat formen

Sven-Inge beskriver det gångna året som ett intressant år och att de har hittat formen. Bland annat beskriver han buggkurserna som en stor succé som lockat mycket folk vilka kommer fortsätta även nästa år.

– Dans går inte bara ut på att festa, det är en riktigt bra motionsform.

Fart och fläkt var det redan från start med Tibrobandet Grävlings som var först upp på scen och framförde en blandad repertoar med inslag av Sven-Ingvars efter niotiden. Även om många av besökarna inte kommit än så var var det ändå några som vågade sig ut på dansgolvet för att skaka loss.

Stämning på topp

Ju längre kvällen gick desto mer ökade besöksantalet vilket självklart medförde mer folk ute på dansgolvet. Stämningen var, som vanligt när liknande arrangemang hålls i Tibroparken, på topp hos både arrangörer och besökare.

The Airbags bjöd på rockiga 50 och 60-tals låtar men även en och annan tryckare runt elvatiden. En låt som höjde stämningen rejält var låten Johnny b. Goode som verkligen satte fart på unga som gamla danspar.

Annandagsrocken var det sista stora dansarrangemanget i Tibroparken för i år. Arrangemangen har under hela året lockat en stor skara dansare från alla hörn av Skaraborg om inte ännu längre bort.

– Det har varit dansare från Skövde, Tidaholm och Karlsborg, jämför man med runt 30 år sedan så har danspubliken blivit mindre men publiken åker längre för att dansa vilket gynnar de lokala banden, förklarar Sven-Inge Brandqvist.

Hittat formen

Sven-Inge beskriver det gångna året som ett intressant år och att de har hittat formen. Bland annat beskriver han buggkurserna som en stor succé som lockat mycket folk vilka kommer fortsätta även nästa år.

– Dans går inte bara ut på att festa, det är en riktigt bra motionsform.

  • Tobias Larsson Franzén