28 dec 2015 20:36

28 dec 2015 20:36

Dans och spelstuga i Hönsa bygdegård

TIBRO: Juldans med Kyrkefalla Ransbergs folkdanslag

Traditionen hålls vid liv. Även detta år invaderades Hönsa bygdegård av dansare och spelmän från hela Västsverige och även längre ifrån.

Att det är populärt att spela och dansa till folkmusik, det upplever man om man åker till Hönsa bygdegård på tredjedag jul.

Trots det lite dåliga vädret så kom både spelmän och dansare till Hönsa bygdegård. I år kom det cirka 100 personer dit. Av dessa hade omkring 60 stycken instrument med sig, som de spelade flitigt på hela kvällen till dansarnas förnöjelse.

Det är trångt och varmt, men vad gör det när man trivs, och det gör verkligen samtliga.

Spelmän

Spelmännen kommer till Hönsa för att få träffas någon gång även på vinterhalvåret. Det är ett av de få tillfällena så här års. Det byts låtar och spelas ihop. Många nya konstellationer bildas under kvällen och när de tränat en stund kommer de upp på scenen och spelar till dans. Så fortgår det tills långt fram på småtimmarna.

Att det är populärt att spela och dansa till folkmusik, det upplever man om man åker till Hönsa bygdegård på tredjedag jul.

Trots det lite dåliga vädret så kom både spelmän och dansare till Hönsa bygdegård. I år kom det cirka 100 personer dit. Av dessa hade omkring 60 stycken instrument med sig, som de spelade flitigt på hela kvällen till dansarnas förnöjelse.

Det är trångt och varmt, men vad gör det när man trivs, och det gör verkligen samtliga.

Spelmän

Spelmännen kommer till Hönsa för att få träffas någon gång även på vinterhalvåret. Det är ett av de få tillfällena så här års. Det byts låtar och spelas ihop. Många nya konstellationer bildas under kvällen och när de tränat en stund kommer de upp på scenen och spelar till dans. Så fortgår det tills långt fram på småtimmarna.

  • Elof Johansson